Neobično suđenje

Sutkinja napala Kineza jer ne zna jezik

21.03.2016.
u 09:00

Državljanin Kine He Guoliang navodno je doživio nesvakidašnju neugodnost u Osnovnom sudu u Banjoj Luci, o čemu svjedoči njegov odvjetnik Predrag Herbez.

- Sutkinja Radana Radoja po običaju je kasnila s početkom usmenog pretresa, a nakon ulaska u sudnicu odmah mi je počela držati predavanje kako je prethodni pretres odgodila nezakonito, iako sam ga pravodobno odgodio zbog obveza u Sudu u Visokom - objašnjava Herbez za Blic. Naime, kako kaže, ubrzo je “meta” verbalnih napada postao i Guoliang od kojega je sutkinja zahtijevala da se izjasni zna li zašto je pozvan u sud. Kinez je samo slegao ramenima, pokazavši time da ne razumije pitanje, što je razbjesnilo sutkinju. - Zašto si ovdje došao ako ne znaš jezik? Zašto nisi doveo prevoditelja, mora da te je odvjetnik na to nagovorio, samo sebi štetiš, reci da znaš jezik?!- vikala je sutkinja na zbunjenog Kineza koji je samo odmahivao glavom. Herbez je, tvrdi, mirnim tonom podsjetio sutkinju Radoju da je sud taj koji je u obvezi po službenoj dužnosti osigurati prevoditelja u skladu sa Zakonom o prekršajima. Nakon toga, odvjetnik navodi kako je sutkinja zatražila dokumente stranke, a kada je dobila Gouliangovu osobnu iskaznicu, nije se dugo čekalo na njezinu novu reakciju.

- Svi Kinezi imaju lažne dokumente. Osobna iskaznica je krivotvorena, svi su oni krivotvoritelji! - grmjelo je iz skučene sudnice za prekršaje. Herbez ističe kako je zbog svega što se događalo odbio potpisati zapisnik s pretresa jer je mijenjan nekoliko puta. Kako se Herbez žurio u Sarajevo na drugo suđenje, na izlasku iz sudnice sutkinja Radoja ga je “počastila” još jednim komentarom: - Dabogda ti bio nesretan put u Sarajevo! Iako odvjetnik tvrdi da je obavijestio sve relevantne institucije o ovom incidentu, Milijan Vasić, glasnogovornik Osnovnog suda u Banjoj Luci, izjavio je da sudska uprava nije upoznata s incidentom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?