Od 26 neriješenih slučajeva

Sva četvorica s 'one strane zakona' u banjolučkom kraju likvidirana u 'sačekuši' pred kućnim pragom 26.

06.12.2015.
u 06:45

Na popisu 'neriješenih slučajeva' ubojstvo Jasmina Imširovića, Ruška Pajića, Radovana Grbića, Nebojše Čubrilovića i još takvih 22

'Neriješeni slučajevi' ubojstva Jasmina Imširovića zvanog Žabin, Ruška Pajića zvanog Čupo, Radovana Grbića zvanog Cule, Nebojše Čubrilovića i još takvih 22 nalazi se na poslijeratnom popisu CJS Banja Luka, piše Večernji list BiH.

- Imširović, Pajić, Grbić i posljednji u nizu, Nebojša Čubrilović, spadaju u kategoriju osoba koje su bar jednom bile "s one strane zakona". Za njihove likvidacije se pretpostavlja da su djela profesionalaca koji su došli iz neke od zemalja regije, navode iz ovog centra.

Jasmin Imširović ubijen je u klasičnoj 'sačekuši' 20. 4. 2013. ispred svoga stana u banjolučkom naselju Kočićev vijenac. Ubojica je Imširovića sačekao ispred zgrade i usmrtio s 2 hica. U 'sačekuši' je početkom listopada ove godine na pragu zgrade stanovanja likvidiran i Nebojša Čubrilović, i to nekoliko mjeseci nakon dolaska u Banju Luku iz Slovenije, čija ga je policija tražila zbog trgovine drogom. Banjolučanin Ruško Pajić (45) ubijen je u veljači 2012. u vozilu peugeot 407 ispred vikendice na imanju u Čokorskim Poljima kod Banje Luke. U njega je ispaljen rafal od 12 metaka. Pretpostavlja se da je njegovo ubojstvo rezultat obračuna narkodilera. Isti je slučaj i s Radovanom Grbićem zvanim Cule (50) iz Prijedora koji je ubijen lanjskog 23. 4. na pragu svoje kuće u selu Rasavci. Ubojica se automobilom dovezao pred kuću i zatrubio da bi Radovana izmamio vani, a kada je Grbić izišao, u njega je ispalio više hitaca iz automatske puške, kalibra 7,62 mm.

Pogođen je s 12 metaka u vrat, grudni koš, ruke, noge i prepone. Grbić se bavio uzgojem pasa, a imao je 'bogat' kriminalni dosije pa je popis mogućih motiva podugačak. Odležao je zatvorsku kaznu od 8 godina i 7 mjeseci zbog ubojstva Milanka Grbića u noćnom klubu "Crazy horse", krađe vozila i drugih djela. U dva navrata uhićen je zbog trgovine narkoticima.

- U nekim slučajevima je korišten prigušivač, u nekim je automobil upotrebljen za zločin pronađen zapaljen nedaleko od mjesta ubojstva. Nema modela po kojem su ubojstva izvršena da bi se moglo reći da je to isti "rukopis"- dodaju iz policije. Ostala nerasvijetljena ubojstva uglavnom su počinjena iz drugih podlih pobuda ili puke strasti. U najpoznatijem slučaju Milana Vukelića, inženjera i oca četvoro djece, koji je ukazivao na kriminal u institucijama pa je miniran u vozilu 2007., policija navodno ima čak i ime sumnjivca, ali nema dokaza koji ga povezuju s mjestom zločina. *

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?