pošiljka iz srbije

Tko je poslao metak u Parlament BiH? U istragu uključena i policija Srbije

parlament
08.11.2019.
u 12:36

Traje istraga u slučaju kuverte s metkom koja je iz Srbije stigla u zgradu Parlamenta BiH. Bh. policijske i sigurnosne strukture uspostavile su suradnju s kolegama u Srbiji i rade na ovom slučaju, doznaje Klix.ba. 

U cilju rasvjetljavanja slučaja i pronalaska pošiljatelja kuverte u kojoj se nalazio metak kalibra 7,65, poruka "S vjerom u Boga sloboda ili smrt" i slika mrtvačke glave uključeni su i međunarodni partneri.

Saznaje se kako je nekoliko kuverti istog sadržaja poslano istog dana iz Beograda na nekoliko adresa u Srbiji, ali i Bosni i Hercegovini.

U Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) za Klix nisu mogli reći više informacija, osim da se intenzivno radi na rasvjetljavanju slučaja te da slijedi vještačenje.

"Tužiteljstvu BiH su predani izvještaji o mjerama i radnjama službenika SIPA-e koji su izvršeni u vezi s navedenim slučajem. Izuzeti su predmeti koji će biti poslani na vještačenje", rekao je glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.

Podsjetimo, u srijedu je u pisarnicu Zajedničke službe Institucija BiH stigla kuverta u kojoj je bio metak. Kao adresa primatelja je naveden Parlament BiH, ulica Trg BiH 1, ali nije naznačeno kome je tačno kuvetra trebala stići u ruke.

Ista pošiljka je stigla i u prostorije Islamske zajednice sa sjedištem u Novom Pazaru u Srbiji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije