Trgovina opojnom drogom

Traži se produljenje pritvora za dilere marihuane/skunka

03.04.2020.
u 13:25

Predloženo je produljenje pritvora osumnjičenima za krijumčarenje velikih količina opojne droge marihuana/skunk. Produljenje pritvora za osumnjičene, a koji su uhičeni u okviru predmeta kodnog naziva "Sky" predloženo je zbog opasnosti od bjekstva istih, te opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike, te ponovno počiniti kazneno djelo ili dovršiti započeto. 

Postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, u okviru predmeta kodnog naziva “SKY”, koji se odnosi na međunarodnu operaciju u borbi protiv krijumčarenja velikih količina opojne droge marihuana-“skunk”, sa područja Crne Gore u BiH, te dalje prema teritoriju R Hrvatske i Europske unije, prema Sudu BiH uputio je prijedlog za produljenje mjere pritvora za  četvoricu osumnjičenih. 

Osumnjičeni su pod istragom Tužiteljstva BiH i terete se da su djelujući kao organizirana kriminalna skupina, organizirali i realizirali više kamionskih transporta opojne droge marihuana-“skunk”, sa područja Albanije preko Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, te dalje prema Hrvatskoj i zemaljama EU, a radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi. 

Provođenjem istrage Tužiteljstvo BiH i partnerske agencije za provođenje zakona u BiH i zemljama regije, dokumentirale su transporte više stotina kilograma ove opojne droge, te su u organiziranim akcijama izvršena presretanja, pronalazak i zapljene velike količine opojne droge. Osumnjičeni se terete da su počinjenjem kaznenih djela, ostvarili nezakonitu imovinsku korist od najmanje 2,5 milijuna konvertibilnih maraka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije