11 MRTVIH, 6 OZLIJEĐENIH

Tuga i strah na Cetinju: Uplakane obitelji okupile se ispred bolnice

crna gora masakr
REUTERS
13.08.2022.
u 08:59

Jučer je u poslijepodnevnim satima na Cetinju u Crnoj Gori došlo do nezapamćene tragedije, nakon što je 34-godišnji Vuk Borilović puškom usmrtio desetero ljudi, a potom je i on ubijen.

Naime, potvrđeno je kako je Borilovića u razmjeni vatre s policijom usmrtio sugrađanin, a ne policijski službenici. 

Montenegro mass shooting | Autor : STEVO VASILJEVIC/REUTERS Foto: STEVO VASILJEVIC/REUTERS

U pucnjavi je ubijeno i dvoje djece, a ranjen je i policijski službenik. 

Od šestero ozlijeđenih, četvero se nalazi u Kliničkom centru Crne Gore, a dvoje je nakon operacije van životne opasnosti. Brojni građani i obitelji okupili su se i ispred cetinjske bolnice u kojoj je hospitalizirano dvoje ozlijeđenih, muškarac i žena. 

Montenegro mass shooting | Autor : STEVO VASILJEVIC/REUTERS Foto: STEVO VASILJEVIC/REUTERS

- Van životne su opasnosti - kazao je ravnatelj bolnice Ivan Ivanović za TVCG.

Uplakane obitelji čekale su ispred cetinjske bolnice kako bi doznale informacije o svojim voljenima ozlijeđenima u napadu. U toj bolnici prvotno je hospitalizirano još dvoje ozlijeđenih koji su ubrzo nakon dolaska preminuli od posljedica ozljeda. 

- Nažalost, među njima su bile i dvije osobe koje su po prijemu proglašene mrtvima. Tri pacijenta su prevezena u KCCG - dodao je Ivanović. 

Montenegro mass shooting | Autor : STEVO VASILJEVIC/REUTERS Foto: STEVO VASILJEVIC/REUTERS

Iako službeno još nije potvrđen motiv ovog stravičnog napada, šef crnogorske policije Zoran Brđanin potvrdio je kako je svemu prethodio sukob Borilovića s obitelji koja je živjela u njegovoj kući u podstanarstvu. Nagađa se i kako je motiv napada bila zakašnjena stanarina, zbog čega je Borilović krenuo pucati po ženi i djeci, nakon čega je izašao van iz kuće i nastavio pucati po prolaznicima i susjedima. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije