krađa vozila

Tužiteljstvo BiH radi opsežan predmet u borbi protiv struktura auto-mafije

kradja auta
05.08.2016.
u 13:26

Postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH, čim se steknu uvjeti, ispitat će uhićene osumnjičene, koji su uhićeni prilikom razmjene vatre s policijom, u pokušaju krađe skupocjenog motornog vozila u naselju Ilidža.

- S obzirom da su osumnjičeni i ranjeni, čim se steknu uvjeti, bit će ispitani i bit će predložena mjera pritvora, a već je izdana naredba da budu pod stalnom stražom i nadzorom policije - priopćeno je iz Tužiteljstva, prenosi Fena.

U priopćenju se navodi da su navedeni osumnjičeni pripadnici organizirane kriminalne skupine, koja već duže vremensko razdoblje prema operativnim i obavještajnim saznanjima, djeluje u Sarajevu i BiH.

Tužiteljstvo BiH u suradnji s Graničnom policijom, MUP-om Sarajevske županije i SIPA-om, zbog postojanja elemenata međunarodnog i organiziranog kriminala, provodi intenzivne aktivnosti u borbi protiv skupine osumnjičenih pripadnika, koji vrše krađe, otuđenja, krivotvorenje dokumentacije i dalju prodaju skupocjenih motornih vozila.

- S obzirom na alarmantnu situaciju u ovoj oblasti, naročito u glavnom gradu BiH, gdje se godišnje otuđi ili ukrade blizu 1000 vozila (više od dva vozila dnevno) potreban je angažman svih policijskih i pravosudnih struktura, a naročito s razine entiteta i županija, u procesuiranju počinitelja kaznenih djela, koja nemaju elemente međunarodnog i organiziranog kriminala - priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?