Nakon niza žalbi

Tuzlanskom odvjetniku ukinut pritvor: Faruk Balijagić na slobodi

02.01.2016.
u 07:00

Akcija uhićenja starijeg i mlađeg Balijagića izvedena je istodobno 15. rujna na dvije lokacije u Sarajevu i Tuzli, zbog više kaznenih djela

Nakon što je Vrhovni sud FBiH usvojio žalbu obrane i ukinuo odluku o određivanju pritvora Faruku Balijagiću, Županijski sud u Sarajevu je na održanom vijeću, prilikom ponovnog odlučivanja – oslobodio Faruka Balijagića. On je odmah po dobivanju odluke Županijskog suda u Sarajevu o ukidanju mjere pritvora pušten na slobodu i već se nalazi kući u Tuzli. Akcija uhićenja starijeg i mlađeg Balijagića izvedena je istodobno 15. rujna, na dvije lokacije u Sarajevu i Tuzli, zbog sumnje da su počinili više teških kaznenih djela: poticanje na ubojstvo, razbojstvo, kazneno djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine. Prema tvrdnjama sarajevske tužiteljice Aide Topalović, Faruk i Ado Balijagić su od sredine lipnja do početka rujna ove godine tražili od Eldana Žigovića iz Sarajeva i Nebojše Glavaša iz Bijeljine da pucaju u Sarajliju Adnana Maglića. Tužiteljica Topalović je navela da su se Balijagići s dvojicom kriminalaca (i Žigović i Glavaš imaju policijske dosjee) sastajali u više navrata i da su često komunicirali telefonom, dogovarajući kako "srediti" Maglića. "Ado Balijagić je nudio Eldanu Žigoviću 5000 eura i rekao mu da će biti i dodatno počašćen ako bude pucao u Adnana Maglića. Rekao mu je da će on nabaviti pištolj, da Magliću puca u leđa, stražnjicu ili u noge. Kada ga je Žigović pitao: A šta ako ga ubijem, Ado Balijagić mu je odgovorio da se ne brine, da će ga on sakriti u Tuzli, dok se sve ne završi."

U dokumentima Tužiteljstva se navodi kako je Ado potom odvezao Žigovića u kuću svog oca Faruka Balijagića, koji je, navodno, iz sefa izvadio 50.000 eura i dvije bombe. Odvjetnik Balijagić je, uvjerena je tužiteljica Topalović, od Žigovića tražio da bombe baci na kuću Emine Arnautović, jer je njegov sin Ado imao problema s Admirom Arnautovićem zvanim Šmrk.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije