uno bih

U Banjoj Luci i Brčkom oduzete cigarete i duhan vrijedni 60.000 KM

Fena
11.12.2019.
u 14:00

Na tržnici u Banjoj Luci i na području Brčko Distrikta oduzeto je 7.350 paklica cigareta i 166 kg duhana za pušenje, čija se ukupna vrijednost procjenjuje na oko 60.000 KM. – priopćeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH.

Radi se o trošarinskim proizvodima koji su se prodavali bez trošarinskih markica koje izdaje UNO.

U Banjoj Luci su oduzete 922 paklice cigareta raznih proizvođača, 61 kg rezanog duhana i 66 pakiranja ručno napravljenih cigareta, koji su bili namijenjeni prodaju na „crnom tržištu“ i za koje nije postojala dokumentacija o porijeklu robe.

- Druga operativna aktivnost povedena je na području Brčko Distrikta, gdje su ovlašteni službenici UNO iz regionalnog centra Tuzla na osnovu operativnog rada došli do saznanja da postoji više osoba koje se bave distribucijom cigareta na području BiH, a koje su porijeklom iz susjednih zemalja – navodi se u priopćenju iz UNO.

Privremeno su oduzeli 6.608 paklica raznih cigareta koje su bile obilježene stranim trošarinskim markicama, kao i 105 kg duhana.

Iz UNO dodaju da će protiv devet osoba biti poduzete dalje zakonom propisane mjere i radnje.

Navedene aktivnosti su u sklopu nastavka provođenja operativnih provjera primjene Zakona o trošarinama u Bosni i Hercegovini usmjerenih na sprječavanje nelegalnog prometa trošarinskih proizvoda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije