HITNE SLUŽBE NA TERENU

U eksploziji u Splitu najmanje dvoje ozlijeđenih: 'Cesta je puna stakla. Sve okolne stanove zatreslo je kao potres'

eksplozija u Splitu
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/3
01.10.2022.
u 13:57

U eksploziji ima ozlijeđenih osoba, a na terenu su sve hitne službe.

Nekoliko minuta iza 12 sati odjeknula je snažna eksplozija splitskim ulicama. Do nesreće je došlo u kuhinji fast fooda u Ulici Čulića dvori u Splitu. Policija je izvijestila da su dvije osobe prevezene u bolnicu. Uslijed eksplozije oštećeno je nekoliko okolnih objekata, uključujući stan iznad fast fooda.

- Danas, oko 12:10 sati zaprimili smo informaciju da je ugostiteljskom objektu u Splitu, Čulića dvori, došlo do eksplozije najvjerojatnije plinske boce. Dvije osobe koje su se nalazile u ugostiteljskom objektu prevezene su u bolnicu radi pružanja  liječničke pomoći. Zagrebačka ulica je zatvorena za promet od križanja s Držićevom do Manuške poljana. Vatrogasci i policija su na terenu - priopćili su iz PU splitsko dalmatinske. Snimke s mjesta nesreće objavio je Dalmatinski portal.

Dalmacija danas neslužbeno doznaje da je riječ o eksploziji plinske boce te da je kuhar teško ozlijeđen. Lokalno stanovništvo je još uvijek u nevjerici od nemilog događaja. 

- Radniku je teško ozlijeđena ruka, ima ogromne opekline. Nema ozlijeđenih prolaznika. Susjedima su od siline eksplozije popucala stakla na stanovima - kazao je prolaznik za 24sata, dok je drugi kazao sljedeće: 

- Inače tu prolazi puno ljudi. Mogao je biti i odmor učenika da je bio radni dan. Dva poslovna prostora su eksplodirala. Cesta je puna stakla. Sve okolne stanove zatreslo je kao potres.

Vlasnik agencije koji ima prostorije desetak metara od mjesta eksplozije  i čiji je objekt oštećen otkrio je kakvo je stanje za Dalmaciju danas. - Ima nešto štete, popucali su zidovi, otpao dio krova. No to je sve nebitno, molim da se s ozlijeđenima bude sve u redu - kazao je vlasnik. 

Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević stigao je na mjesto nesreće.

Vatrogasci su na licu mjesta su osigurali objekt u kojem je bilo još pet boca zapaljivog sredstva, piše Slobodna Dalmacija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije