Uskok proširio istragu

U narkoskupini 14 hrvatskih državljama: Krijumčarili kokain i marihuanu i u BiH

hrvatska policija
Marko Prpic/PIXSELL
10.05.2024.
u 17:40

Uskok i policija, ne navodeći identitete, ističu kako se pripadnike skupine pod Petrakovim vodstvom sumnjiči da su na području Nizozemske, Belgije, Danske, Njemačke, Švicarske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Slovenije i Hrvatske krijumčarili kokain i marihuanu radi daljnje preprodaje.

Uskok je proširio istragu protiv 14 hrvatskih državljana povezanih s krijumčarenjem droge u okviru zločinačke skupine pod vodstvom Nenada Petraka (44), kojeg tužiteljstvo smatra glavnim organizatorom međunarodnog narkokartela koji je krijumčrio drogu iz Južne Amerike u Europu.

Ravnateljstvo policije je izvijestilo kako je riječ o ranije započetom kriminalističkom istraživanju nad 14 muškaraca starosti između 22 i 49 godina koje se sumnjiči za počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Tom udruženju, nastavlja policija i tužiteljstvo, stavlja se na teret da su, uz ranije prokrijumčarenu drogu, prokrijumčarili i druge veće količine droge u Europu radi daljnje preprodaje.

Prema pisanju medija, za članstvo u najnovijem kraku Petrakove narkohobotnice sumnjiče se Stipe Klarić (35), Miroslav Hrgović (49), Paško Skelin (39), Jakov Podrug (30), Ante Krokar (31) i Alen Radić (22). Radi se o šestorki s prebivalištem u Splitu, Solinu i Kaštel Kambelovcu, javlja Hina. 

Uskok i policija, ne navodeći identitete, ističu kako se pripadnike skupine pod Petrakovim vodstvom sumnjiči da su od studenog 2019. pa do ožujka 2021., na području Nizozemske, Belgije, Danske, Njemačke, Švicarske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Slovenije i Hrvatske krijumčarili kokain i marihuanu radi daljnje preprodaje.

Policija i tužiteljstvo sumnjaju da su glavne uloge u krijumčarenju, uz Petraka, imali ranije uhićeni članovi Petrakove skupine Anto Varnica i Jerko Radić, koji su po Petrakovom nalogu preuzimali drogu i distribuirali je dalje.

Prokrijumčarili 341 kilogram kokaina i 73 kilograma marihuane

Mediji navode da je visokorangirani član Petrakove skupine i Tomislav Miletić, koji se nalazi u bijegu, kao i da su Ivan Bogić, Avdo Hadžiavdić i Mario Meštrović, također ranije uhićeni članovi Petrakove skupine, preprodavali drogu navedenoj šestorki sa splitskog područja.

Uskok dodaje da je skupina preprodavala drogu većem broju osoba iz Splita, Solina, Biograda, Dubrovnika, Zadra, Rijeke i Zagreba, kao i za sada nepoznatim osobama u BiH.

Ravnateljstvo policije i Uskok ističu kako sumnjaju da je skupina prokrijumčarila ukupno 341 kilogram kokaina, 73 kilograma marihuane, 471.000 eura i 83.000 danskih kruna.

Policija dodaje da su tijekom četvrtka uhićena četvorica muškaraca, dok se dio osumnjičenika od ranije nalazi u istražnom zatvoru.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su osumnjičene muškarce predali pritvorskom nadzorniku, dok su kaznenu prijavu podnijeli Uskoku koji je pak sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv petorice okrivljenika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije