SIPA

Poznata imena uhićenih u nastavku akcije "Coral" i "Tango"

SIPA
22.02.2016.
u 12:07

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu SIPA BiH uhitili su jutros na području Sarajeva Nermana Čehu, Dragana Koledinu i Seida Fetića, osumnjičene za poreznu utaju i navođenje na prostituciju.

Ove osobe su uhićene u nastavku akcija "Coral" i "Tango", po naredbi Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo. Županijsko tužiteljstvo je potvrdilo da je Čeho kao ovlašteni knjigovođa agencije lažnim prikazivanjem činjenica i podataka doprinio izvršenju kaznenog djela porezne utaje, dok je Koledin osumnjičen da je svojim radnjama i instaliranjem odgovarajućeg softverskog programa omogućio poreznu utaju.

Čeho i Koledin se terete da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom poreznaa utaja, pružajući knjigovodstvene i informatičke usluge gopsodarskom društvu "Holiday resort" Sarajevo, dok se Fetić tereti da je počinio kazneno djelo navođenje na prostituciju.

Oni su privedeni u službene prostorije SIPA-e gdje se nad njima vrši kriminalistička obrada, nakon čega će biti predati na dalje postupanje Županijskom tužiteljstvu ŽS, prenose federalni mediji.

Akcije "Coral" i "Tango" počele su 8. listopada prošle godine kada su pretreseni objekti na deset lokacija na području Sarajeva i uhićeno 15 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal u vezi sa kaznenim djelima porezna utaja, ugrožavanje sigurnosti, spriječavanje službene osobe u vršenju službene radnje, oštećenje tuđe stvari, teška krađa, organiziranje otpora i navođenje na prostituciju.

Ranije su u ovim akcijama uhićeni Alen Čengić, osumnjičen da je počinio kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s kaznennim djelima porezna utaja, spriječavanje službene osobe u vršenju poslova sigurnosti, teška krađa, oštećenje tuđe stvari i ugrožavanje sigurnosti, te Adnan Hadžibajrić, Mehmed Puškić, Emir Smailbegović i Jasmin Kulenović, osumnjičeni da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelima porezna utaja.

Uhićeni su i Vahid Alić i Adis Skorupan koji se terete za kazneno djelo organizirani  kriminal u vezi sa kaznenim  djelima organiziranje otpora i teške krađe, dok su za kazneno djelo navođenje na prostituciju osumnjičeni Senadin Didik, Kemal Elkaz, Anida Kunić i Emir Ljuca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije