zenica

U stanu u Zenici pronađena opojna droga

policija
ilustracija
07.10.2016.
u 16:35

Nakon poduzetih mjera na preveniranju posjedovanja i stavljanja u promet opojnih droga, zenička je policija uhitila osobu S.A. iz Zenice, koja se dovodi u vezu sa zloupotrebom droga.

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici tim kriminalističke policije je pretresao stan koji, u ulici Crkvice, koristi navedena osoba i tom prilikom su pronađene tri 'pvc kesice' sa sadržajem biljne materije, težine 13,70 grama, jedan grumen nepoznate materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, težine 4,25 grama, zatim praškasta materija umotana u pvc foliju, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i 25 tableta koje sadrže psihotropne supstance i čije držanje nije dozvoljeno.

Sporne materije i tablete su izuzete i bit će predmetom potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i kontra-diverzionu zaštitu MUP-a Zeničko-dobojske županije, a navedena osoba je uhićena i nad njim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentiranja kaznenog djela, Županijskom tužiteljstvu ZDŽ će od Policijske uprave I biti dostavljen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i otkrivanju izvršitelja protiv S.A., rođenog 1978. godine, iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo kazneno djelo "Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga", priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću policije MUP-a ZDŽ.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije