Akcija policije

U Vogošći pronađeni pištolji, streljivo i opojna droga, uhićen 33-godišnjak

19.01.2021.
u 10:34

U Vogošći je uhićen muškarac kod kojeg je pronađeno osam pištolja, desetine metaka, droga i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokazi.
U ulici 24. juna jučer oko 16.10 sati na području Vogošće policijski službenici Sedme PU uhitili su A.S. (rođen 1988. godine u Bihaću, nastanjen u Vogošći) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela "posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga" i člana 74. ZONDINOM-a Sarajevske županije.

Prilikom pretresa kod istog je pronađen i oduzet jedan pištolj sa okvirom, 18 metaka i jedan paketić sa suhom zeljstom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres stana koji A.S. koristi na području općine Vogošća. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto sljedeće: 7 pištolja, 35 metaka različitog kalibra, 2 kutije za pištolj sa dijelovima od pištolja, više kutija sa grumenčićima tvari koja asocira na opojnu drogu, pet vrećica sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, digitalna vaga i jedan novčanik.

O slučaju je obaviješten dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, a uhićeni je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Sarajevske županije. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad istim.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije