Kozarska Dubica

Ubojstvo koje je prije 13 godina potreslo BiH: Pronađen ubojica Irene Predojević

31.10.2018.
u 20:54

Inspektori Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a RS uhitili su Gorana Jeličića, osumnjičenog za ubojstvo Irene Predojević (28) iz Bosanske Dubice 2005. godine, ekskluzivno doznaje SrpskaCafe.

Riječ je o policijskom službeniku PS Kozarska Dubica, a akcija je provedena u suradnji s Okružnim javnim tužiteljstvom u Prijedoru.

Irena Predojević ubijena je u noći između 6. i 7. kolovoza 2005. godine kada se iz noćnog izlaska vraćala kući.

Obitelj je ujutro prijavila nestanak, a tijelo je sutradan pronađeno na divljoj deponiji smeća u selu Božići.

Obdukcijom je utvrđeno da je nesretnu djevojku ubojica zadavio, a potom je polio benzinom i zapalio tijelo kako bi prikrio tragove.

Te kobne noći Irena je s prijateljicama bila u nekoliko kafića, a posljednji put je viđena na raskrižju kod benzinske crpke "Došlić", gdje je obično prelazila ulicu na putu do naselja Petra Pecije, gdje je živjela.

Tijekom 13-godišnje istrage policija je ispitala na desetine osumnjičenih, a nekoliko njih je takođe dovođeno u vezu s ovim zločinom, što nikada nije dokazano.

Uz pripadnike stanice policije Kozarska Dubica, istragu o ovom ubojstvu vodili su istražitelji CJS Banja Luka, te nadležno Okružno tužiteljstvo Banja Luka, odnosno tadašnji tužitelj Milan Tegeltija.

U vezu s ovim teškim ubojstvom prije desetak godina dovođen je i tada 20-godišnji Amel Međedović, koji je ubojstvo čak i priznao, ali je priznanje kasnije povukao.

Međedović je u svom prvobitnom priznanju tvrdio da je zločin naručio Goran Kotaran iz Bosanske Dubice, osuđen na 20 godina robije za ubojstva Predraga Vrbana i Seada Kanurića.

Međutim, Međedović u toj izjavi nije otkrio koji je motiv zločina, a Kotaran je kategorično odbacio bilo kakvu vezu s ubojstvom, tvrdeći da Irenu nije ni poznavao.

“Kada je uhićen Međedović je inspektorima i tužitelju priznao da je sa Vrbanom ubio Irenu Predojević. Iako je sada punoljetan, protiv njega je pokrenut postupak kao protiv maloljetnika, jer u vrijeme izvršenja tog djela nije imao navršenih 18 godina. Tužitelj je od suca za maloljetnike zatražio pritvor i on je bio iza rešetaka. 

Međutim, Međedović je sve šokirao kada je došao pred suca. On se “preko noći predomislio” i sudcu rekao da nije kriv”, izjavio je te 2008. godine za Glas Srpske izvor blizak istrazi.

Do danas je ostalo nerazjašnjeno zbog čega je Amel Međedović priznao zločin koji navodno nije počinio, prenosi Radio Sarajevo. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije