Ratni zločini

Uhićeni komesar i visoki dužnosnik Armije BiH i odvjetnik

sud tuziteljstvo bih
Foto: agencije
17.11.2015.
u 11:24

Uhićen je Ešref Hurić, komesar MUP-a Bosansko-podrinjske županije.

Uhićeni Hurić bio je i visoki dužnosnik Armije BiH.

Uz Hurića, uhićene su još dvije osobe za koje se sumnja da su počinile ratni zločin na području općine Goražde. Ibro Merkez koji je uhićen u akciji je još uvijek aktivni odvjetnik, a uhićen je i Ahmet Sejdić.

Kako su naveli iz Tužiteljstva BiH, uhićeni su osumnjičeni da su planirali, naredili, počinili, pomagali i sudjelovali u protuzakonitom zatočenju više od 100 osoba srpske nacionalnosti, oba spola i različitih starosnih grupa među kojima su bila i djeca, koje su pripadnici policije i SJB nezakonito zatvorili u prostorije Policijske stanice, kao i u drugim objektima.

Zatočeni civili su u navedenim objektima držani u nečovječnim uvjetima više mjeseci. Sve do 1993. godine, više desetaka osoba boravilo je u jednoj prostoriji, boravili su u nečovječnim i nehigijenskim uvjetima, čime im je nanesena velika tjelesna i duševna patnja, a kao posljedica zatočenja, loših uvjeta i nepružanja pomoći, dvije osobe su smrtno stradale, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kao posljedica navedenih zločina, dogodilo se trajno raseljenje srpskog civilnog stanovništva s navedenog područja, naveli su iz Tužiteljstva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije