Odranije poznat policiji

Uhićen osumnjičeni za razbojstvo u zlatarskoj radnji u Ljubuškom

17.09.2020.
u 14:35

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su pod nadzorom Županijskom tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), a radi rasvjetljavanja i dokumentiranja krivičnog djela - udruživanje radi činjenja krivičnog djela u vezi sa krivičnim djelima - razbojstvo i teška krađa, slobode lišili osobu iz Ljubuškog inicijala M. B. (1988.).

Radi se osobi odranije poznatoj policijskim i pravosudnim strukturama kao višestruki povratnik u vršenju imovinskih delikata.

M. B. se sumnjiči da je po prethodnom dogovoru sa drugim osobama 17. rujna 2013. godine, radi stjecanja protupravne imovinske koristi, otuđio putničko motorno vozilo kojim se odvezao do zlatarske radnje „Perla“ u Ljubuškom, gdje je maskiran i naoružan pištoljem izvršio razbojstvo nad vlasnikom zlatarne inicijala I. B.

Osumnjičeni M. B. je vlasniku zlatare I. B. nanio tjelesne ozljede pištoljem u predjelu glave, a potom mu otuđio torbu u kojoj su se nalazile osobne stvari i određena suma novca, nakon čega je pobjegao.

U sklopu spomenutih aktivnosti, a po Naredbi Županijskog suda u Mostaru pripadnici FUP-a izvršili su u Ljubuškom pretres kuće i putničkih motornih vozila, koje koristi osumnjičeni kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Osoba lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama FUP-a u Mostaru, u zakonskom roku biti predana na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu HNŽ-a, saopćeno je iz FUP-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije