akcija "Bitola"

Uhićen serijski pljačkaš iz Makedonije koji je krao po BiH

uhićenje
07.12.2019.
u 11:10

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 105.215 KM.

Policijski službenici PU Banja Luka, u suradnji sa PU Gradiška i Trećom policijskom upravom MUP-a SŽ proveli su operativnu akciju kodnog naziva "Bitola" u okviru koje je uhićen A.B. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio 20 teških krađa na području Grada Banja Luka.

A.B se sumnjiči da je od rujna 2017. pa do studenoga 2019. godine izvršio dvadeset kaznenih djela Teška krađa na području Banje Luke. Izvršen je pretres stana u Sarajevskoj županiji koji je osumnjičeni koristio, te su tom prilikom pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču iz kaznenog djela: zlatni nakit, satovi, provalnički alat, prilagođeni ključevi, pčosebne folije "Lomači", cilindrične brave kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s navedenim kaznenim djelima. Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 105.215 KM, prenosi Klix.ba. 

Izvršena je i kriminalistička obrada nad osobama Lj.I. i E.A. Kako je priopćeno iz PU Banja Luka, A.B. je nakon krimanalističke obrade proveden u Službu za poslove sa strancima, terenski Centar Banja Luka, jer isti u zakonskom roku nije prijavio mjesto boravka u Bosni i Hercegovini.

Akcija je provedena pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka i Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, a po naredbama Općinskog suda u Sarajevu.

"Protiv A.B. bit će dostavljen Izvještaj OJT Banja Luka o počinjenim kaznenim djelima. Određene aktivnosti u okviru ove akcije su i dalje u tijeku", priopćeno je iz PU Banja Luka.

Prema navodima Srpskainfo, riječ je o državljaninu Sjeverne Makedonije i serijskom pljačkašu Apostolu Benedevskom koji će biti predan Službi za poslove sa strancima i deportiran iz BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije