PROVEDENA AKCIJA KODNOG NAZIVA „BAVARAC“

Uhićene četiri osobe zbog krađe skupocjenih automobila

policija
28.01.2016.
u 10:05

Po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, policijski službenici Policije Brčko Distrikta u suradnji sa MUP-om RS, MUP-om Tuzlanske županije i MUP-om Županije posavske, proveli su združenu policijsku akciju na području Brčkog i drugih krajeva BiH, te uhitili osumnjičene:

- Tošić Miladina, zv. „Slovenac“, rođenog 1967. godine iz Brčko Distrikta,

- Marinković Savu, rođenog 1983. godine iz Pala,

- Tošić Nikolu, rođenog 1992. godine iz Brčko Distrikta, i

- Šarić Davora,  rođenog 1990. godine iz Brčko Distrikta BiH.

U više gradova u BiH je izvedena akcija združenih policijskih snaga kodnog naziva „Bavarac“, koja je usmjerena na razbijanje organizirane kriminalne grupe - automafije koja se sumnjiči za krađu motornih vozila.

Tijekom akcije, koja se odvijala po nalogu Tužiteljstva BiH, pretreseno je nekoliko lokacija na području Brčko Distrikta i drugih krajeva u BiH, a tijekom pretresa su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti izvršenja krivičnog djela.

Ova akcija koju je provelo Tužiteljstvo BiH, u suradnji sa policijskim agencijama, usmjerena je na otkrivanje i krivično procesuiranje počinitelja krivičnih djela organiziranog kriminala, a u vezi sa teškim krađama skupocjenih motornih vozila.

Uhićene osobe osumnjičene su da su određeni vremenski period, tijekom 2015. godine, organizovale kriminalnu grupu, a koja grupa je s ciljem pribavljanja nezakonite imovinske koristi,  upotrebom tehnika i alata za kompjuterski kriminal, bavila otuđenjem skupocjenih motornih automobila.

Cilj ovakvih akcija je zaštita imovine građana Bosne i Hercegovine, te smanjenje auto-kriminala u Bosni i Hercegovini.

Osumnjičene osobe će u zakonskom roku biti predane tužitelju koji će ispitati osumnjičene, nakon čega će donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije