sarajevo

Uhićene dvije osobe i izvršeni pretresi objekata u akciji 'Neon'

SIPA
07.02.2018.
u 10:48

Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage, jučer pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, započeli s realizacijom operativne akcije „Neon“ na području Županije Sarajevo, a vezano za kaznena djela navođenje na prostituciju, trgovina ljudima i pranje novca.

U sklopu navedene akcije, a na osnovu Naredbe Županijskog Suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi na tri lokacije na području navedene Županije i to dva stana i jedan ugostiteljski objekat, te su uhićene dvije osobe iz Sarajeva incijala S.B. (1974.) i S.D. (1986.) koja se dovode u vezu s spomenutim kaznenim djelima.

Radi se o osobama koja su u ranijem razdoblju i tijekom 2017. godine, radi sticanja protupravne imovinske koristi kontinuirano, omogućavali i organizirali pružanje seksualnih usluga većem broju N.N, osoba u noćnom klubu koji je pretrešen u toj akciji, na način da su u osobnim kontaktima ili posredstvom drugih osoba pronalazili djevojke za pružanje seksualnih usluga i privlačenje klijenata.

Prilikom izvršenih pretresa pronađeno je i oduzeto oružje, municija, sef sa većom količinom novca, medikamenti, mobilni aparati i SIM kartice, notesi i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa predmetnim kaznenim djelima.

Uhićene osobe će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije, uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, biti predata u zakonskom roku Županijskom tužiteljstvu županije Sarajevo.

Asistenciju prilikom realizacije te operativne akcije je pored Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo, pružala Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine koja je na osnovu Naredbe Županijskog Suda u Sarajevu poduzimala je aktivnosti iz svoje nadležnosti.

Nastavak akcije u tijeku, priopćeno je iz Federalne uprave policije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije