SARAJEVO

Uhićene dvije osobe osumnjičene za ratne zločine

21.12.2021.
u 09:33

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Višegrada i Novog Goražda lišili slobode dvije osobe, osumnjičene za ratne zločine.

Uhićeni su zbog postojanja osnova sumnje da su tijekom 1992. godine počinili krivična djela - ratni zločin protiv civilnog stanovništva, organiziranje grupe ljudi i podstrekavanje na učinjenje krivičnih djela genocida, zločina protiv čovječnosti i ratnih zločina u vezi sa krivičnim djelom - individualna i zapovjedna odgovornost.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode bit će predane u dalju nadležnost Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SIPA-e.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu sinoć su na području općine Novi Travnik lišili slobode jednu osobu po međunarodnoj Interpolovoj tjeralici.

Osoba lišena slobode se od Interpola Zagreb potražuje radi krivičnog gonjenja za krivično djelo - krivotvorenje isprava. 

Na osnovu operativnih saznanja policijski službenici SIPA-e locirali su spomenutu osobu na području općine Novi Travnik, nakon čega je lišena slobode i privedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade.

Po okončanju spomenutih aktivnosti osoba lišena slobode je predana Sudu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje, saopćeno je iz SIPA-e. 

Komentara 1

AL
Alle
10:38 21.12.2021.

Zašto nije uhićen i Selmo Cikotić za ratne zločine ?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?