AKCIJA SIPA-e

Uhićeni jer su 11 Turaka švercali za 20.000 eura

road
agencije
28.02.2014.
u 11:07

. Slobode su lišeni E. M. (1977.), E. M. (1992.), N. S. (1969.), Z. O. (1969.), S. M.(1989.) i D. Ž. (1975.)

Inspektori Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) jučer ujutro su u tuzlanskom kraju krenuli u akciju usmjerenu na otkrivanje članova međunarodne kriminalne skupine krijumčara stranih državljana, uglavnom s područja Turske, preko teritorija BiH, prema Njemačkoj i ostalim zemljama EU. Prema riječima Borisa Grubešića, glasnogovornik Tužiteljstva BiH, uhićena su šestorica, dok se za dvije osobe još uvijek traga. Slobode su lišeni E. M. (1977.), E. M. (1992.), N. S. (1969.), Z. O. (1969.), S. M.(1989.) i D. Ž. (1975.). Kako neslužbeno doznajemo, ove osobe sumnjiče se da su u razdoblju od rujna do studenog 2012. godine iz BiH u Njemačku ilegalno preveli najmanje 11 državljana Turske, za što su pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 20.000 eura.

- U okviru ove akcije izvršeni su pretresi objekata na ukupno 11 lokacija na području Tuzlanske županije i Pelagićeva, s ciljem pronalaženja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku. Prilikom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto: veći broj mobilnih telefona, SIM kartice, razne evidencije, bilješke, potvrde o slanju novca i drugi predmeti. Navedene aktivnosti realizirane su uz asistiranje pripadnika MUP-a Tuzla i MUP-a RS. Osobe lišene slobode privedene su u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu RU Tuzla, gdje se nad njima vrši kriminalistička obrada, nakon čega će se shodno uputama nadležnog tužitelja odlučiti o njihovom daljnjem statusu - objasnio je glasnogovornik Grubišić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije