nije dozvoljeno javno okupljanje

Uhićeno devet aktivista 'Pokreta pravde' u Banjoj Luci

mup rs
07.07.2020.
u 21:41

Banjolučka policija uhitila je devet aktivista neformalne grupe pripadnika i aktivista političke stranke "Pokret pravde" zbog, kako su priopćili, kršenja Zakona o javnom redu i miru.

Iz Policijske uprave Banja Luka su potvrdili kako su u 18.20 sati uitili osobe inicijala S.G., M.M., A.V., M.K., K.Ć., G.B., Ž.S., Z.Š. i E.K. jer su počinili prekršaje iz oblasti Zakona o javnom redu i miru i Zakona o javnom okupljanju.

O svemu je obaviješten dežurni sudac Osnovnog suda - Odjel za prekršaje Banja Luka.

Ove osobe danas su se okupile na glavnom banjolučkom trgu, gdje je bila najavljena konferencija za novinare neformalne grupe građana "Pravda za Davida".

Iz policije su naveli kako su privedeni, jer su i pored upozorenja da nije dozvoljeno javno okupljanje odbili razići se, nakon što su došli ispred zgrade Policijske uprave Banja Luka.

U priopćenju se naglašava da organizator ovog javnog skupa, koji nije prijavljen u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, nije imao ni dozvolu Administrativne službe grada Banja Luka za zauzimanje javne površine na Trgu Krajine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije