Akcija Vektor

Uhićeno više osoba zbog reklamiranja lažnih informacija o namještenim sportskim natjecanjima

30.03.2021.
u 13:59

U operativnoj akciji "Vektor" je uhićeno osam osoba, a pretresi su izvršeni na 25 lokacija koje koristi 26 osoba na području Foče, Han Pijeska i Istočnog Sarajeva zbog sumnje u prevaru, pranje novca i iznudu putem društevnih mrežam.

Kako su priopćili iz MUP-a RS, osobe se sumnjiče da su navedena kaznena djela počinila od oktobra 2020. godine do danas na način da su posredstvom profila na društvenim mrežama reklamirali da posjeduju informacije o namještenim sportskim natjecanjima, a zatim su posredstvom aplikacija za komunikaciju stupali u kontakt sa oštećenim osobama iz Sjeverne Makedonije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Austrije, Švicarske, Njemačke, Francuske i drugih zemalja, te su ih lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica držali u zabludi da posjeduju informacije o namještenim sportskim mečevima i navodili ih da putem servisa za slanje novca uplaćuju novac u svrhu navodnog klađenja.

"Također, koristeći prijetnje, osumnjičeni su vršili iznude sa ciljem prinuđivanja oštećenih da uplaćuju dodatni novac. Protupravna imovinska korist nastala vršenjem ovih kaznenih djela iznosi nekoliko stotina tisuća KM", istaknuli su.

Uhićene osobe bit će predane Okružnom javnom tuiteljstvu Trebinje nakon izvršene kriminalističke obrade, a protiv svih 26 osoba bi tće podnesen izvještaj zbog učinjenih kaznenih djela.

Operativnu akciju "Vektor" provode policijski službenici MUP-a RS pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva Trebinje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije