Odvjetnik Fahrija Karkin tvrdi:

Ukinuta presuda Zijadu Turkoviću od 40 godina zatvora

'Zijad Turkovic'
Foto: 'Fotodesk /Vecernji list'
02.08.2014.
u 09:31

"Presuda je u cijelosti ukinuta u osuđujućem dijelu", tvrdi Karkin

Prizivno vijeće Suda BiH ukinulo je prvostupanjsku presudu protiv kriminalne skupine Zijada Turkovića koja je ranije osuđena na ukupno stotinu godina zatvora zbog počinjenja najtežih kaznenih djela uključujući niz teških ubojstava, trgovinu drogom te pljačku, izvjestili su u subotu tiskani mediji u BiH.

Odvjetnik Fahrija Karkin koji je branio vođu kriminalne skupine Zijada Turkovića rekao je da je u presudi Prizivnoga vijeća prihvaćena argumentacija obrane.

"Presuda je u cijelosti ukinuta u osuđujućem dijelu, a žalba Državnog odvjetništva na oslobađajući dio je odbijena", rekao je odvjetnik Karkin. Po njegovim riječima statusna konferencija u ovome predmetu će biti održana 18. rujna kada će se odlučiti o daljem tijeku postupka.

Nepravomoćnom presudom utvrđeno je postojanje zločinačke organizacije na čijem je čelu bio Zijad Turković i kojemu je zbog toga izrečena kazna od 40 godina zatvora, što je za pet godina manje od maksimalne zapriječene.

Na takvu je kaznu osuđen i Milenko Lakić kao organizator i počinitelj teških ubojstava, uključujući tu i smaknuće trudne žene.

Na 12 godina zatvora osuđen je član skupine Saša Stjepanović, a člavnoi Fadil Aljović i Muamer Zahitović osuđeni su na pet, odnosno na tri godine zatvora.

Turkovićeva kriminalna skupina, koju je Državno odvjetništvo BiH procijenilo jednom od najopasnijih u poslijedaytonskoj BiH, osuđena je jer je od 2005. do 2010. preprodavala heroin i kokain pri čemu je počinila pet ubojstava i tri pokušaja ubojstva.

Uz ostale Turkovićeva se skupina tereti i za ubojstvo hrvatskog državljanina iz Pule Marija Tolića te Švicarca Vernesa Ajdarija.

Osuđena je i za pljačku 2,5 miljuna konvertibilnih maraka (1,27 milijuna eura) iz skladišta zračne luke u Sarajevu te za pranje novca i protuzakonito preuzimanje vlasništva nad tvornicom čarapa "Ključ".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije