Nestašni sin

Ukrao ocu ušteđevinu pa pijan rekao da nije kriv i izbjegava suđenje

22.04.2016.
u 07:00

Budući da se Vladimir Drinić (41) iz Trna, koji je optužen da je od oca Branka ukrao blizu 90.000 KM, nije odazvao na suđenje, banjolučki Okružni sud izdao je naredbu za njegovo prinudno dovođenje. Stoga je i početak suđenja mlađem Driniću, koji je Sud izbjegavao i ranije te je na izjašnjenje o krivnji došao pijan, odgođen.

Prema optužnici, Vladimir Drinić je oca opljačkao 31. kolovoza 2014. godine u Vilusima, kod Banje Luke, tako što se popeo na krov kuće te kroz otvor na crijepu, koji je sam napravio, ušao u sobu i iznio oko 90.000 KM u raznim apoenima i valutama. Olga Pantić, predsjednica Sudskog vijeća, potvrdila je kako je optuženi primio poziv, ali ga nije htio preuzeti. Ona je naglasila da će optuženi morati platiti sve troškove koji su nastali jer je suđenje odgođeno.

Tijekom istrage utvrđeno je kako je Vladimir novac koji je ukrao potrošio uglavnom na luksuzan život, odnosno na kocku i alkohol. Osim za tešku krađu, optužen je i za nedopušteno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari, jer je policija kod njega našla detonatorske kapisle, policijsku palicu te majicu specijalaca.

Vladimir Drinić otkriven je na vještačenju DNK tragova koje je iza sebe, tijekom krađe, ostavio u kući oca Branka, a koji je ispričao da mu je nestala sva ušteđevina koju je godinama stjecao. Branko Drinić je umirovljenik koji je novac stekao u Njemačkoj gdje je radio dulje od 30 godina.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije