Konjic-Sarajevo

UNO BiH: Oduzeto 280 kilograma rezanog sušenog duhana

31.01.2021.
u 11:52

Uprava za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine tijekom kontrole automobila na realciji Sarajevo-Konjic pronašla je i oduzela 280 kilograma rezanog sušenog duhana u vrijednosti od 47.600 KM.

Iz Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UNO BiH) priopćeno je da je provedena još jedna uspješna operativna akcija u cilju sprečavanja nelegalnog prometovanja trošarinskim proizvodima.

- Ovlaštene službene osobe Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, Regionalnog centra Sarajevo, izvršili su kontrolu putničkog motornog vozila na putnoj komunikaciji Sarajevo - Konjic, pri čemu je pronađeno 280 kilograma rezanog sušenog duhana. Pronađeni duhan nije bio obilježen trošarinskim markicama koje izdaje UNO. Vrijednost oduzete robe iznosi 47.600 KM, a ista je bila namijenjena za prodaju na crnom tržištu - navodi se u priopćenju iz UNO.

Ova akcija provedena je u skladu sa instrukcijama i uputama Tužiteljstva BiH i Suda BiH.

- U nadolazećem razdoblju, ovlaštene službene osobe UNO-a će protiv osobe inicijala S. M. kod kojeg je pronađena a potom i oduzeta navedena trošarinska roba, podnijeti Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu Tužiteljstvu BiH, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinjeno kazneno djelo nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda – navode također.

U aktivnostima na terenu ovlašteni službenici UNO-a koristili su specijaliziranu opremu koju je upravi donirala Vlada Sjedinjenih Američkih Država putem Programa EXBS.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije