DRAMA U SARAJEVU

Uposlenik RTV FBiH na poslu isjekao vene!

Zgrada Federalne televizije
Zgrada Federalne televizije
18.03.2016.
u 17:49

Prava drama odvijala se u ponedjeljak u večernjim satima u prostorijama Radio-televizije Federacije BiH, kada je H. D. (53), uposlenik ovog medijskog servisa, koji je 20 godina radio kao referent u Ekonomskoj službi, u uredu pokušao izvršiti samoubojstvo.

Doljančić je, prema informacijama koje je Avaz dobio od uposlenika ove televizijske kuće, nožem presjekao vene, a preživio je zahvaljujući brzoj intervenciji Hitne pomoći Sarajevo, koja mu je na licu mjesta ukazala pomoć.

Obavljena istraga

Iz Treće policijske uprave Novi Grad potvrđeno je da je policija u 22 sata intervenirala zbog pokušaja samoubojstva, a da se incident dogodio u 18 sati.

– Naši pripadnici PU izašli su na teren, jer nam je dojavljeno da je muškarac srednjih godina presjekao vene. Na lice mjesta izašao je i inspektor, kao i tužitelj, o svemu je napravljena zabilješka – rekli su Avazu iz PU Novi Grad.

– Motive trenutno ne znamo, jesu li obiteljski, privatni ili poslovni. Iz PU nama nisu ništa konkretno dostavili, jer su istražne radnje u tijeku. Čovjeka poznajem dobro, profesionalac je bio u svom poslu. Do sada nikada nije bio sklon nekim incidentnim situacijama kada je riječ o poslu, kazao je sarajevskom listu Denis Naprta, voditelj Odjela ljudskih resursa RTV FBiH

H.D. je, kako je prenio,  obiteljski čovjek, nedavno je postao i djed.

– Koliko znam, nije bilo nikakvih razloga da uradi takav čin zbog nekih problem, a nije sigurno motiv bio ni financijske prirode. Čovjek je dosta putovao sa suprugom, kao ličnost je bio vrlo stabilan. I kao čovjek i kao radnik, ali i u privatnom životu bio je ispunjen. Ne mogu shvatiti zbog čega je to uradio – rekao je Naprta.

On je istakao da nikada u ovoj medijskoj kući nisu imali sličnih situacija.

Nož ili žilet

– Tu noć kada se sve dogodilo, a prema informacijama kojima ja raspolažem, to je uradio oko 18 sati, otišao sam u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu da ga posjetim. Vidio sam ga, bilo mi je žao. Znam da je razvojačeni borac Armije RBiH i da je cijeli rat proveo u Sarajevu. Razlog je možda mogao biti PTSP, ali ne mogu ništa reći dok se ne okončaju istražne radnje – kaže Naprta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije