Pucnjava u kafiću ‘Boss’ kod Travnika

Upucao ga u trbuh nakon žestoke svađe

pucnjava
Foto: VL FOTO
17.02.2014.
u 11:21

Ranjeni Ilija Dovođa, 55-godišnjak iz Travnika, životno je ugrožen

Ilija Dovođa, 55- godišnjak iz Travnika, teško je ranjen u pucnjavi koja se jučer, tri sata iza ponoći, dogodila ispred ugostiteljskog objekat “Boss” u mjestu Stojkovići kod Novog Travnika. Zbog sumnje da ga je ranio policija je uhitila Želimira Vidovića (38) iz Novog Travnika.

- Policiji je prijavljeno da ispred caffe bara “Boss” u Stojkovićima došlo do pucnjave. Poslije kriminalističke obrade osumnjičeni je predan u nadležnost tužiteljstva. Za sada mu na teret stavlja kazneno djelo pokušaja ubojstva - rekao je Rusmir Prohan, glasnogovornik MUP-a Srednjabosanske županije.

Kako navode liječnici, nakon krvavog incidenta, Dovođa je s teškim ozljedama trbuha prevezen u bolnicu u Novoj Biloj gdje mu je ukazana prva pomoć. Zbog težine ozljede žurno je prevezen u Klinički centar u Sarajevo i njegovo stanje je dosta iznimno teško.

- Po prijemu pacijent je smješten na Kliniku za anesteziju i reanimaciju. Priključen je na uređaje za disanje, njegovo stanje je dosta teško, životno je ugrožen i sve dalje prognoze su neizvjesne - rekla je glasnogovornica KCU Sarajevo Biljana Jandrić.

Motiv ovog pokušaja ubojstva za sada nije poznat, a prema nepotvrđenim informacijama svemu je prethodila žestoka svađa.

Neslužbeno doznajemo da su Ilija Dovođa i Želimir Vidović prije pucnjave bili u kafiću, ali nisu se nalazili u istom društvu niti su zajedno sjedili za stolom. Inače, ranjeni Ilija Dovođa ranije je osuđen na tri i pol godine zatvora zbog ubojstva Ivana Lučića Jozaka koje se dogodilo još 14. rujna 1992. godine. Ubojstvo se dogodilo u krugu vojnog zatvora u vojarni u Travniku, gdje je Dovođa obavljao dužnost vojnog policajca, a ubijeni Lučić-Jozak je bio pritvorenik.

U presudi se navodilo da je Dovođa s leđa prišao pritvoreniku i hladnokrvno mu iz blizine pucao u glavu. Nakon zločina Dovođa je u pritvoru bio od 18. studenoga 1993. do 6. svibnja 1994. godine, a presuda mu je izrečena tek u lipnju 2006. godine. I u međuvremenu je često spominjan u policijskim krugovima zbog niza drugih kaznenih djela.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?