tragedija u Čepinu

Užas u Hrvatskoj: Radnici upali u kanalizacijski šaht, dvoje mrtvih

Foto: Suzana Lepana Štefančić
1/3
19.06.2018.
u 13:44

Kako pričaju susjedi, radnici su navodno nešto micali u pretpumpnoj stanici kanalizacije i jedan po jedan upadali unutra

Četiri radnika vodovoda Osijek i čepinske tvrtke Komunalac upali su u kanalizacijski šaht u Kalničkoj ulici u Čepinu oko podneva.  Dvije su osobe poginule dok se druge dvije nalaze u kritičnom stanju. 

Kako pričaju susjedi, radnici su navodno nešto micali u pretpumpnoj stanici kanalizacije i jedan po jedan upadali unutra. Sumnja se kako su ih omamili plinovi.   

Kanalizacija se čisti svaki tjedan, a u čišćenju su sudjelovala dva radnika osječkog Vodovoda i tri radnika tvrtke Urednost iz Čepina. Prvom radniku koji je micao rešetku je pozlilo i on je pao u šahtu. Drugi radnik mu je krenuo pomoći no tada je i njemu pozlilo. Kako su jedan drugome pomagali tako su padali u šahtu, vjerojatno omamljeni metanom.

Prema prvim informacijama, radnici Vodovoda pozvani su jer su se mještani žalili da im se podiže voda iz kanalizacije. Cjevovod je povezan s pretpumpnom stanicom, a kako je stanica bila začepljena krpama i sličnim otpadom Vodovod je podigao na noge i čepinski Komunalac da očisti rešetku.

No kada je prvi radnik ušao unutra, pozlilo mu je i onesvijestio se, a drugi su mu priskočili u pomoć.

Poginuo je jedan radnik iz Čepina i jedan iz Osijeka.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije