Prijava

Uzimao predujam, a nije izgradio stanove

24.09.2015.
u 06:15

Vlasnik građevinskog poduzeća Del invest Zoran Delić (48) iz Banje Luke ponovno je prijavljen za poslovnu prijevaru

Zoran Delić (48), vlasnik građevinskog poduzeća Del invest iz Banje Luke, ponovno je prijavljen za poslovnu prijevaru prilikom izgradnje stanova.

Iz CJS Banja Luka je rečeno kako Delića terete da je oštetio još jednu osobu za 18.700 maraka tako što nije ispunio obveze iz predugovora o izgradnji stana.

- Osumnjičeni je još 12. lipnja 2008. zaključio predugovor s jednom ženom o udruživanju sredstava radi zajedničke izgradnje stambenog objekta. Od te osobe uzeo je predujam, obećavši joj da će ispuniti sve obveze kako bi dobili potrebne dozvole za izgradnju i useljenje u stan. Do dan-danas nije ispunio svoje obveze. Prema neslužbenim informacijama, Delić je prevario Banjolučanku Ivanku Ivanović koja je od njega željela kupiti stan.

Ova žena je, vjerujući Deliću, unaprijed dala dio novca za stan u zgradi u Ulici Novaka Pivaševića u naselju Veseli brijeg. Međutim, on ju je godinama zavlačio i obećavao da će dobiti stan, ali sve je to bila laž i obmana - navode oštećeni. Ovo nije jedini slučaj jer je Delićeva tvrtka Del invest istovjetne ugovore 2008. zaključila s desecima kupaca stana, a da uopće nije završila izgradnju zgrade. Protiv Delića je policija krajem rujna prošle godine podnijela prijavu zbog sumnje da je za 33.610 maraka prevario jednog građanina kojemu je unaprijed naplatio izgradnju stana u naselju Veseli brijeg. Pojedini klijenti Delićeve tvrtke dobili su pravomoćne presude protiv Del investa, ali im to nije pomoglo povratiti uloženi novac jer je tvrtka proglasila bankrot. (gs)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije