Policija u Livnu ima informacije da je otišao u rat, ali ne i da se vratio

Veldan Ključo, član ISIL-a, sa sirijskog ratišta došao u Livno

islamisti, ISIL
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
10.09.2014.
u 17:02

Ključo je navodno u Siriji lakše ranjen, a posljednje informacije govore kako u BiH vrbuju ljude za odlazak na ratišta...

Glasnogovornik Policijske uprave Livno Ivica Vrdoljak potvrdio je kako policija ima saznanja o Veldanu Ključi i tome da je prije dvije godine otišao iz ovoga grada u Siriju. Prema zadnjim informacijama, Veldan se ovih dana vratio u Livno, lakše je ranjen na jednom od sirijskih ratišta gdje se borio na strani ISIL-a. Policija, također, posjeduje informacije o tome kako je Veldan Ključo pozvao mlade u Bosni i Hercegovini da se priključe ISIL-u i odu na ratišta. Sve informacije govore kako je ova osoba dio mreže koja vrbuje ljude s Balkana za ratove u Siriji, Iraku... Policija trenutačno nema saznanja o tome da je Veldan Ključo na području općine Livno. Ako ga lociraju, on će biti uhićen i procesuiran prema novom zakonu koji zabranjuje bh. građanima da idu na strana ratišta. Veldan Ključo je navodno rođen u Mostaru gdje je navodno živio do rata, a onda se njegova obitelj nastanila u Hercegbosanskoj županiji. Informacije o povratku spomenute osobe sa sirijskog ratišta i vrbovanju novih ljudi za odlazak na strana ratišta nije samo uznemirilo domaću javnost nego i javnost u susjednoj Hrvatskoj. Hrvatske vlasti se pribojavaju kako će pozivi za odlazak na strana ratišta naići na plodno tlo i u ovoj zemlji, osobito zbog toga što su se izgleda pripadnici ISIL-a nastanili svega nekoliko desetaka kilometara od hrvatske granice. Za očekivati je kako će nadležne agencije u Bosni i Hercegovini pojačati aktivnosti u budućem razdoblju kako bi se locirali svi oni koji se vraćaju sa sirijskog ratišta i radikalne ideje i stavove pokušavaju provesti u Bosni i Hercegovini. Čak su neke strane obavještajne službe u zadnje vrijeme upozorile na ovaj problem.

Ključne riječi

Komentara 1

UT
utrna
13:40 15.09.2014.

Kako cudo koga ti kruhom on tebe kamenom. Kamo srece da svi odu a neka i ostanu mi nismo pozelili

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije