zvučna imena

Velika akcija u Zadru: Uhitili 10 osoba povezanih uz 'pranje' milijuna i drogu

Duško Jaramaz/Pixsell
08.08.2019.
u 20:42

U velikoj akciji zadarske policije danas je privedeno više od deset osoba, od kojih najmanje osam s područja Zadra, zbog sumnje da su počinile brojna kaznena djela iz područja organiziranog i gospodarskog kriminala te zlouporabe droga i općeg kriminaliteta. 

Portal zadarski.hr izvijestio je da se akcija zadarske policije pripremala nekoliko mjeseci te da su u nju bili uključeni i policajci sa zagrebačkog područja. Prema neslužbenim informacijama, skupinu se tereti da su različitim kriminalnim aktivnostima pričinili štetu veću od 10 milijuna kuna, ponajviše po osnovi zloupotrebe položaja u gospodarskom poslovanju i utaje poreza. 

Glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin potvrdila je za Hinu da su je policijska akcija u tijeku te da izvide obavljaju policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije. Više informacija o svemu, rekla je, znat će se petak dopodne, kad će se u Policijskoj upravi zadarskoj održati konferencija za novinare. 

Prema neslužbenim informacijama, među privedenima su osobe sa zadarskog i zagrebačkog područja koje su sudjelovale u organiziranom pranju novca i drugim kriminalnim aktivnostima. Novac se navodno putem mjenica izvlačio iz privatnih tvrtki sa zadarskog područja i potom "prao" na području Zagreba.

U tome im je, sumnja se, svojim znanjem pomagao jedan bivši pripadnik zadarske policije koji živi u Zagrebu, inače otprije prijavljivan zbog raznih kaznenih djela. Preko njega su pojedinci iz Zadra izvlačili novac iz svojih firmi i zadržavali ga za sebe.

Tako su oštetili vlastite tvrtke, ali i izbjegli plaćanje poreza, prenosi zadarski.hr. Među osumnjičenim osobama nalazi se nekoliko zvučnih imena sa zadarskog područja poznati široj javnosti po svom javnom i poslovnom djelovanju, a uhićeni su i neki predstavnici i zaposlenici zaštitarskih tvrtki. 

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/velika-policijska-akcija-uhitili-10-osoba-povezanih-uz-pranje-10-milijuna-kuna-i-zloupotrebu-droge-1337375 - www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije