PIŠTOLJ POD JASTUKOM

VIDEO Kako je splitska policija upala u stan i razbila narkolanac

Foto: PU splitsko-dalmatinska
1/2
22.05.2020.
u 12:54

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage osoba, domova i drugih prostorija, pretrage vozila kojima se koriste osumnjičenici

Nakon 14 mjeseci, na splitskom je području jučer uhićeno više članova zločinačkog udruženja. Kriminalističko istraživanje proveli su policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK).

Riječ je o osobama na splitskoj narkosceni poznatima po kaznenim djelima iz područja organiziranog kriminala. Prilikom uhićenja, ispod jastuka jednog od osumnjičenih pronađeno je vatreno oružje sa streljivom u cijevi. U akciji uhićenja sudjelovalo je oko 50 policijskih službenika iz kriminalističke, interventne i specijalne policije U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage osoba, domova i drugih prostorija, pretrage vozila kojima se koriste osumnjičenici te je tom prilikom pronađeno više komada vatrenog oružja (jedno vatreno oružje s prigušivačem) s više pripadajućih spremnika, više od 150 komada različitog pištoljskog streljiva, veći broj mobilnih aparata s pripadajućim SIM karticama, više prijenosnih računala, više bankovnih kartica, više ugovora o kupoprodaji nekretnina, više univerzalnih naloga o izvršenim uplatama i isplatama novca, više pisanih zapisa s raznim šiframa i kodovima za pristup računima, vaga za precizno mjerenje, manje količine kokaina, heroina i marihuane te silikonska maska, priopćeno je iz PU splitsko-dalmatinske. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja četiri osumnjičene osobe policija je predala pritvorskom nadzorniku, dok je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Splitu podnesena kaznena prijava protiv sedam osumnjičenih osoba. Dva osumnjičenika otprije se nalaze u istražnom zatvoru, dok je jedan osumnjičenik trenutačno nedostupan redarstvenim vlastima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije