Optužnica

Vlasnici salona prijete tri godine zatvora: Unakazila lice pacijentima...

28.07.2021.
u 13:03

Podignuta je optužnica protiv Olgice Markanović, vlasnice beogradskog salona ljepote. Markanović je uhićena početkom lipnja na granici Srbije i Hrvatske nakon prijava da je neovlašteno pružala estetske medicinske usluge prilikom čega je pacijentima izazvala teške tjelesne ozljede.

Markanović je ranije određen istražni zatvor od 30 dana, a isti je produžen za još 30. Okolnosti su ukazivale da će njezin boravak na slobodi utjecati na oštećene pacijente, kao i na svjedoke, piše Blic

Tužiteljstvo je ispitalo 12 oštećenika i jednog svjedoka. Naloženo je i medicinsko vještačenje tjelesnih ozljeda pacijenata. 

Osim Markanović, tereti se i njezina kolegica J.T. Optužnicom se terete da su kazneno djelo počinile od 1. svibnja 2020. do 1. ožujka 2021. u neregistriranom "medicinsko-estetskom centru Tayas" u Beogradu.

Navodi se da su neovlaštenom i nepravilnom uporabom "plazma-pen" tretmana napravile oštećenja na tretiranim dijelovima lica oštećenih u obliku opeklina drugog i trećeg stupnja te istovremeno koristile lokalnu anesteziju koja može predstavljati rizik za život pacijenta zbog nedostatka edukacije i nepostojana terapije u slučaju alergijske reakcije. 

Tužiteljstvo je predložilo da se Markanović osudi na tri godine zatvora te da se za J.T. izreče zatvorska kazna u trajanju od jedne godine. U nastavku postupka ispitat će se preostale žrtve i utvrditi medicinsko vještačenje ozljeda. Nakon toga, donijet će se odluka o kaznenom progonu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije