probio rampu na naplatnoj postaji

Vozač iz BiH uhićen nakon bijega s mjesta nesreće u kojoj je poginula jedna osoba

policija rh
Hrvoje Jelavić/Pixsell
18.02.2022.
u 20:32

Do nesreće je došlo kada je automobil probio rampu na naplatnoj postaji kod Delnica te pobjegao policajcima, a potom sletio s vozilo u provaliju dubine oko 20 metara

Policija je pronašla vozača koji je u ponedjeljak pobjegao s mjesta nesreće koju je izazvao na cesti D3 između Kraljevog Jarka i Rogoznog.

Podsjetimo, do nesreće je došlo oko 12.30 sati kada je automobil probio rampu na naplatnoj postaji kod Delnica te pobjegao policajcima, a potom sletio s vozilo u provaliju dubine oko 20 metara. U nesreći je smrtno stradala jedna osoba te je ozlijeđeno četiri osoba, od kojih dvije teže. 

- Tijekom proteklih dana na području od mjesta prometne nesreće te na više lokacija u Gorskom kotaru za odbjeglim vozačem intenzivno su tragali policijski službenici temeljne i kriminalističke policije te pripadnici interventne i specijalne policije. Pojačanu prisutnost policije uočili su i građani, koji su korisnim informacijama o sumnjivoj osobi pomogli policiji te je potraga za odbjeglim vozačem rezultirala njegovima pronalaskom, navodi policija. 

Utvrđeno je kako je riječ o 27-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, koji je danas uhićen te je nakon što mu je pružena odgovarajuća liječnička pomoć, priveden na kriminalističko istraživanje. 

- Policija ga sumnjiči za počinjenje kaznenih djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“, „Nepružanje pomoći“ i  „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma“, navode.

Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine će uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu biti predan pritvorskom nadzorniku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije