Nakon istrage

Za paljevinu osumnjičili - mrtvaca!

02.02.2016.
u 07:00

Banjolučka policija je rasvijetlila slučaj iz ožujka prošle godine kada je potpuno izgorio ugostiteljski objekt u ulici Novo naselje u Jezeru, vlasništvo Dragana Vođevića, a zanimljivo je da je za podmetanje požara osumnjičen mrtvac Zoran Lazić (44) iz Sarajeva, kojega je 17. travnja iste godine, nakon prethodnog napada, ubio njegov nesuđeni punac Marko Nišić (62) iz Jezera. Lazić je i ranije prijavljivan policiji zbog nasilja i oštećenja.

- Osumnjičen je da je lokal u Jezeru zapalio 13. ožujka koristeći lož ulje. Šteta je procijenjena na oko 10.000 KM, potvrdili su jučer iz policije. Navodno je motiv to što je njegova nevjenčana supruga s kojom ima dijete namjeravala početi radi u tom lokalu, a on to nije želio. Podsjetimo, Marko Nišić je kobnog dana izrafalao Lazića rano ujutro, oko 3.45 sati, nakon što mu je upao u kuću i nasrnuo na njega i suprugu. Branili su mu viđati njihovu kćer i unuka zbog višemjesečnog nasilja. Lazić je prvo uvečer ranije, oko 21 sat, došao do Nišićeve kuće i tražio vidjeti sina, a Marko i njegova supruga su mu rekli da ne može. Tada je došlo do svađe između njih pa je zet pretukao punca. Ubrzo je došla i policija, ali je Lazić uspio pobjeći. Policija je poslije toga pretraživala mjesta gdje se sumnjalo da se krije, ali ga nisu pronašli, a ophodnja je nekoliko puta obilazila i kuću Nišića. Međutim, Lazić se oko tri sata iza ponoći vratio i razvalio ulazna vrata. Prema pričama mještana Jezera, on je samo želio po svaku cijenu vidjeti dijete, a što su mu oni branili. Kada je nasilno ušao u kuću, Nišić ga je sačekao s oružjem.

- Oko te obitelji uvijek je bilo puno problema. Marko nikada nije napadao susjede, ali je često imao incidente po drugim selima. Njegova dva sina Radenko i Jovo nalaze se u zatvoru gdje odslužuju kaznu od po dvije godine zatvora, jer su prije nekoliko godina brutalno pretukli nekog starca i oteli mu 70 maraka, rekao je jedan susjed.

S druge strane, Lazićevi susjedi imaju samo riječi hvale o njemu i ističu da je bio jako dobar čovjek, koji je bio ludo zaljubljen u Dragicu i nije mogao živjeti bez nje.

- Te večeri je sjedio kod susjeda i tvrdio da će pretući Dragicu i njezinu majku, jer je upravo nju krivio što su se njih dvoje rastali i što nije smio viđati sina. Bila je to čudna veza. Oko godinu dana su bili zajedno, ali svako malo su raskidali i svađali se.

Samo desetak dana ranije sam ih vidio kako šeću i mislio sam da su opet zajedno, ali, eto, što se dogodilo. U selu su neki pričali i da to nije njegov sin, ali on ga je prihvatio i rekao da će ga odgajati kao svog, kaže susjed Lazića, koji je odrastao u Domu za nezbrinutu djecu u Sarajevu, poslije čega je otišao i godinama živio i radio u Nizozemskoj, gdje je dva puta bio oženjen i imao dvije kćeri.

- Bio je lud za Dragicom. Kuću je napravio, a kada je ostao bez novca, počeo je prodavati ono što ima. Ali bilo je dana kada nije imao ni za hranu. Primijetili smo da se proteklih dana ponašao drukčije nego inače, ali nismo mogli naslutiti što će se dogoditi, pričaju njegovi susjedi.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije