Epilog

Za ubojstvo bebe Mevlida Mujić osuđena na dvije i pol godine

12.03.2016.
u 09:00

Općinski sud u Sarajevu jučer je izrekao prvostupanjsku presudu Mevlidi Mujić (23), optuženoj za čedomorstvo, kojom je osuđena na dvije godine i šest mjeseci zatvora. Optužnica sarajevskog Tužiteljstva Mujić, inače nezaposlenu primalju, tereti da je usmrtila novorođenče 18. lipnja 2014., odnosno da je u prijepodnevnim satima, nakon što je osjetila bolove, otišla u kupaonicu kuće u kojoj je nastanjena u Vogošći. Tu je rodila živo muško dijete. Potom je novorođenčetu rukavom gornjeg dijela roze pidžame i sivim gaćicama stegnula vrat i usta, te tako zatvorila dišne putove, uslijed čega je nastupila smrt novorođenčeta.

Nakon toga je tijelo bebe umotala u gornji dio pidžame i bijeli ručnik, te stavila u crnu, a potom i žutu PVC vreću koju je odnijela na Vilsonovo šetalište do broja 10 u Novom Sarajevu. Vreću s tijelom novorođenčeta bacila je u kontejner za smeće koji se nalazio ispred zgrade Srednje škole za okoliš i drvni dizajn.

Pripadnici Odjela kriminalističke policije uhitili su Mujić gotovo 30 dana nakon pronalaska novorođenčeta. Tijekom opsežne istrage policajci i inspektori izvršili su provjere u zdravstvenim ustanovama na području Sarajevske županije, nakon čega su došli do saznanja da se u vezu s ubojstvom bebe može dovesti Mujić te je ona na koncu i uhićena.

Ona je istražiteljima tada kazala kako je otac bebe Benjamin Rušević (20), koji je također privođen, ali je tijekom saslušanja negirao da je imao ikakve veze s porođajem, kao i ubojstvom novorođenčeta.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije