7-godišnjak našao metak

Zalutali metak pogodio auto u pokretu i umalo ubio dijete

pucanj
Foto: SRNA
10.01.2015.
u 11:36

Sedmogodišnji Maksim Stojanović iz Prijedora našao je zrno metka, ispaljeno iz automatske puške, na stražnjem sjedalu vozila, nakon čega je njegov otac Darko (36) uočio rupu na krovu. Auto je pogođeno u pokretu.

- Vozio sam svoje i bratovo dijete, išli smo u kupovinu i kad smo se vratili kući sin mi je rekao: “Evo metka”. Nisam mu povjerovao kad je rekao da ga je našao na svom sjedalu, ali je on uporno ponavljao da jest. Tada sam pregledao auto i na krovu na mjestu iznad stražnjeg sjedala ugledao rupu - rekao je Darko Stojanović. On je naveo da je slučaj najprije prijavio svom poslodavcu, budući da je riječ o službenom automobilu u vlasništvu tvrtke, a potom i policiji u Prijedoru.

- Ako se dobro sjećam iz vojničkih dana, riječ je o metku kalibra 7,62 milimetra, a automatska puška je vojno oružje i ne postoji dozvola za civile za držanje tog oružja. Policiji sam predao zrno koje je sin našao i naveo sve lokacije na kojima sam prethodnih dana parkirao vozilo - kazao je Stojanović.

Prema njegovim riječima, radi se o slobodnom padu ispaljenog metka, jer je probio samo krov auta, a da je bio u pitanju izravan pucanj, vjerojatno bi probio i sjedalo.

- O najcrnjim mogućim posljedicama neka svatko razmisli. Danas ima toliko pirotehnike da svatko tko voli pucnjavu može uživati i bez oružja. Pirotehnikom se možete ozlijediti, ali se ne gine, a svaki ispaljeni metak mora negdje pasti - poručio je Stojanović apelirajući na institucije, koje se brinu o sigurnosti, da obrate pozornost na ilegalno naoružanje u vrijeme praznika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?