nakon tragičnog požara

Zapalio stan i sebe jer mu je sestra rekla da će ga smjestiti u dom

10.11.2015.
u 06:45

Ramiz Glavašević zvani Kočo (55) iz Sarajeva smrtno je stradao u požaru koji je izbio u njegovu stanu u naselju Hrasno

Ramiz Glavašević zvani Kočo (55) iz Sarajeva izgorio je u požaru koji je izbio u njegovu stanu na četvrtom katu zgrade u ulici Aleja lipa 55, u naselju Hrasno, piše Večernji list. Još nekoliko stanara zgrade zatražilo je medicinsku pomoć uslijed udisanja dima, a svi su bili evakuirani iz zgrade. Glavaševićev prvi susjed koji ga je, nakon što je primijetio požar u susjednom stanu, bez uspjeha pokušao izvući, pretpostavlja kako je Glavašević namjerno podmetnuo požar. Kako je kazao, on je to posljednjih nekoliko dana i najavljivao.

- Ramiz je svaki dan sjedio ispred zgrade i tražio marku od svakoga tko prođe ulicom. Uvijek je bio s pivom u ruci. Čuo sam da je njegov balkon bio pun boca. Svi su ga poznavali. Bio je alkoholičar, a u stanu je živio sam nakon što mu je majka umrla u kolovozu ove godine. Nakon toga je došla jedna od njegove dvije sestre, inače nastanjene u Njemačkoj, koja ga je željela smjestiti u dom i prodati stan. Priča se da su ga sestre htjele liječiti od alkoholizma. On to nije želio prihvatiti i prijetio je kako će zapaliti stan. Nitko nije vjerovao da će to doista i učiniti. Jedna susjeda ga je vidjela na balkonu kada je požar izbio. Vikala je: Ramize, bježi, izlazi iz stana!, ali uzalud. Na 11. katu živi kći njegove sestre. I njoj je govorio kako će zapaliti stan. Sve se možda moglo na vrijeme spriječiti – zaključuju stanari koji su čitavu noć zbog požara proveli bez struje. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije