Počela serija paljevina

Zapaljen i BMW bivšeg nogometaša Željezničara

11.08.2015.
u 09:04

Policija traga za počiniteljem. 
U požaru je 
izgorio prednji 
dio automobila

Automobil BMW koji je zapaljen jučer u sarajevskoj ulici Šibenska, u blizini Srednje ekonomske škole Sarajevo oko tri sata iza ponoći, pripada nekadašnjem nogometašu FK Željezničara Amiru Spahiću. Očevidom je utvrđeno da je automobil namjerno zapaljen, međutim, još uvijek nije poznat identitet osobe koja je izazvala požar. Policija traga za počiniteljem. U ovom požaru izgorio je prednji dio automobila, a vatrogasci su ubrzo lokalizirali i ugasili požar. U posljednje vrijeme stječe se dojam da je, nakon kraće pauze, ponovno uslijedila serija paljevina u FBiH, posebno u bh. prijestonici, koja je uznemirila građane. Skoro svakodnevno se u policijskom biltenu pojavljuje po najmanje jedan slučaj požara na vozilima. Informacije iz policije koje se odnose na ova kaznena djela, uglavnom su šture i najčešće se svode na suhoparnu statistiku. O tome svjedoči i posljednji odgovor iz sarajevske policije na čijem je području zabilježen najveći broj zapaljenih vozila.

Samo u prva četiri mjeseca 2015., zaključno s 29. travnjem, prema podacima MUP-a Sarajevo, ukupno su zapaljena 33 vozila, dok je u dva slučaja došlo do samozapaljenja automobila usred kvara. Točnije, u siječnju je zapaljeno 19 automobila, u veljači su zapaljena tri, u ožujku pet te u travnju šest vozila.

- Od ukupnog broja počinjenih kaznenih djela u kojima je došlo do zapaljenja motornih vozila, do sada je rasvijetljeno devet te su izvješća o izvršenim kaznenim djelima dostavljena Tužiteljstvu Sarajevo - navedeno je u odgovoru na naš upit. Pitanje paljevina potegnuto je i na nedavno održanoj izvanrednoj konferenciji za novinare u MUP-u SŽ, koja je održana nakon ubojstva Mirze Raščića na stadionu Grbavica. Na novinarski upit može li se govoriti o organiziranim paljevinama s obzirom na to da su se pojavile određene špekulacije da postoje čak i osobe koje se time bave za određenu novčanu naknadu, glasnogovornik MUP-a KS Irfan Nefić nije mogao ni potvrditi ni demantirati ovakve navode.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije