tuzla

Zaplijenjeno više od 11 kilograma droge vrijednosti 600.000 KM u Tuzli

Klix.ba
18.09.2019.
u 12:03

Pripadnici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije (MUP TŽ) su 14. i 15. rujna ove godine na području tuzlanskog naselja Bare izvršili pretrese, a tom prilikom je uhićena jedna osoba s više od 11 kilograma droge tržišne vrijednosti skoro 600.000 KM, prenosi Klix.ba

Direktor Uprave policije MUP-a TŽ Dževad Korman danas je kazao da su prilikom pretresa pronađene i oduzete određene vrste droge, a nakon vještačenja je utvrđeno da je riječ o 7.324 komada tableta Ecstasy, 5,637 grama praha Ecstasy-a te 22 vrećice ukupne mase 11.331,14 grama speed-a u prahu. U ovoj akciji je zaplijenjeno i 429 drugih predmeta.

Korman je istakao da je u ovoj akciji uhićena jedna osoba, ali nije mogao otkrivati više detalja o identitetu, osim da joj se na teret stavlja sumnja na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga te da je osoba proslijeđena Tužiteljstvu  TŽ na daljnje postupanje.

Tuzlanska policija aktivno radi na suzbijanju proizvodnje i prometa droga, a za osam mjeseci ove godine provedeno je 13 akcija. Tom prilikom je uhićena 31 osoba.

Kod njih su pronađene određene količine droge, a u daljnjem postupku za 23 osobe su određene mjere pritvora, dok su za dvije osobe određene mjere sudske zabrane.

"Ukupno su u tijeku osam mjeseci ove godine izvršena 353 pretresa na različitim lokacijama gdje je indicirano postojanje, odnosno da su skrivena određena narkotička sredstva. Tom prilikom su zaplijenjene znatne količine opojnih sredstava u količini većoj od 94 kilograma, zatim 4.516 grama smjese za obogaćivanje droge, 8.016 komada različitih tableta koje sadrže psihoaktivne supstance te 13 litara tečnih prekursora koji se koriste za dobivanje opojnih droga", rekao je Mevludin Omerović, koordinator Odjela kriminalističke policije MUP-a TŽ.

Iz Uprave policije MUP-a TŽ su kazali da je u proteklom razdoblju došlo do blagog povećanja proizvodnje i prodaje opojnih droga, naglasivši da je ovaj trend prisutan na prostoru cijele BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije