progovorio patolog Željko Karan

Zašto sam rekao da je tijelo Davida Dragičevića bilo u vodi sedam dana

14.04.2018.
u 19:30

Nakon obdukcijskoga nalaza Ivice Milosavljevića, vještaka beogradske Vojnomedicinske akademije (VMA), koji je na Facebooku objavila majka Davida Dragičevića Suzana Radanović, pojavile su se nove sumnje u službeno policijsko izvješće o smrti tog nesretnog mladića iz Banje Luke. Glavni razlog sumnji je različito vrijeme smrti jer, prema izvješću beogradskoga patologa, promjene na šakama i stopalima Davida Dragičevića (21) upućuju kako je njegovo tijelo bilo u vodi od dva do najviše četiri dana, što znači kako i smrtni ishod nije mogao nastupiti prije tog vremena.

Te tvrdnje izravno prozivaju banjolučkoga patologa Željka Karana i MUP RS-a, koji su nakon obdukcije i provedene istrage javnost izvijestili kako je tijelo Davida Dragičevića u vodi bilo sedam dana, a za vrijeme smrti utvrđen je 18. ožujka u 4 sata ujutro. Nakon tvrdnji vještaka Ivice Milosavljevića, u izjavi za Nezavisne Željko Karan navodi kako je u svom nalazu naveo maksimalni interval između vremena smrti i trenutka obdukcije, a to je sedam dana.

- Kolega iz Beograda nije uzeo u obzir jednu stvar, koja mu vjerojatno nije bila poznata. Tada je temperatura bila -10, -12 stupnjeva. I voda je bila jako hladna - rekao je Karan, dodajući kako je to možda razlog zbog kojeg je vještak iz Beograda stekao dojam da je tijelo bilo kraće u vodi. Međutim, građani su na društvenim mrežama odmah odgovorili na Karanove tvrdnje službenim meteorološkim podacima o temperaturama tih dana u Banjoj Luci.

Dragičevićevo tijelo pronađeno je 24. ožujka na ušću Crkvene u Vrbas. Policija je potom priopćila kako je Dragičević, vjerojatno, u naselju Lauš upao s mosta u Crkvenu i kako ga je voda odnijela do Vrbasa. Iz policije su kazali i kako je mladić, prije nego što je stradao, sudjelovao u tučnjavi, kao i da su u njegovim džepovima pronađene stvari koje su, u noći njegova nestanka, ukradene iz jedne kuće u Laušu. S druge strane, obitelj takvim tvrdnjama ne vjeruje i s građanima se, u znak prosvjeda, okuplja svaku večer na Trgu Krajine u Banjoj Luci, a slična okupljanja održavaju se u još nekoliko općina. Otac Davida Dragičevića je na grupi “Pravda za Davida” na FB-u otkrio ime vlasnika navodno opljačkane kuće, a Davidova majka je nakon svega ponovno prozvala policiju i MUP RS-a da rade svoj posao i provedu istragu do kraja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije