SARAJEVO

Zbog fingiranja prometnih nesreća uhićeni službenici MUP-a SBŽ

13.07.2020.
u 15:28

Policijski službenici Federalne uprave policije su 10. srpnja, u suradnji s Ministarsvom unutarnjih poslova Srednjobosanske županije, a pod nadzorom Županijskog tužiteljstva u Travniku, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u cilju dokumentiranja krivičnih djela "Udruživanje radi činjenja krivičnih djela", a u vezi sa krivičnim djelima "Ovjera neistinitog sadržaja" u stjecaju sa krivičnim djelom "Prijevare".

U sklopu navedenih aktivnosti, lišene su slobode tri osobe i to policijski službenik koji obnaša dužnost zamjenika zapovjednika za promet PS Travnik, inicijala G.P. (1989.), državni službenik Ministarstva unutarnjih poslova SBŽ, inicijala S.G. (1988.) i D.A. (1988.).

Oni se sumnjiče da su se tijekom 2019. i 2020. godine, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, organizirali s ciljem fingiranja prometnih nesreća na području općine Travnik, na način da su po potrebi angažirali treće osobe koje su, uz određenu novčanu naknadu, sudjelovale u izvršenju navedenih krivičnih djela, radi osiguranja pravnih osnova za naplatu nepripadajuće štete od osiguravajućih kuća.

Osobe lišene slobode su kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Travniku, te su G.P. i A.D. u zakonskom roku predati na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu SBŽ, nakon čega im je određen jedomjesečni pritvor, dok je osoba S.G. nakon kriminalističke obrade po nalogu nadležnog tužitelja puštena na slobodu.

Protiv osumnjičenih je podneseno Izvješće o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužiteljstvu.

Policijski službenici Federalne uprave policije nastavljaju aktivnosti na dokumentiranju predmetnih krivičnih djela i izvršitelja, saopćeno je iz FUP-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije