Presuda

Zbog premlaćivanja susjeda dobio 2 godine

07.12.2015.
u 07:00

Okružni sud u Doboju osudio je Mladena S. zbog pokušaja pljačke i premlaćivanja starijega susjeda Nede Okolića (86)

Okružni sud u Doboju osudio je Mladena S. iz tog grada na dvije godine zatvora zbog pokušaja pljačke i premlaćivanja susjeda Nede Okolića (86), oca bivšeg zamjenika ministra obrane BiH Mirka Okolića, poznatog i po dvogodišnjem primanju tzv. bijelog kruha nakon prestanka mandata, a što je porezne obveznike stajalo 109.000 maraka, piše Večernji list BiH.

Pokušaj pljačke dogodio se 29. travnja ove godine. U presudi se navodi da je Mladen S. oko ponoći došao do Okolićeve kuće u mjestu Podnovlje kod Doboja, noseći sa sobom drvenu letvu, dugačku 123 centimetra. Lice je maskirao tako što je oko glave omotao bijelu potkošulju, a onda je pokucao na vrata. Kada je Nedo otvorio, razbojnik je viknuo: 'Daj mi novac!' Starac je u strahu pokušao zatvoriti vrata, ali ga je razbojnik zgrabio za ruku i izvukao vani. Potom ga je oborio na zemlju i udario, uporno vičući: Daj novac! Starac je molio razbojnika da ga pusti, kako bi mogao ući u kuću i donijeti mu novac, ali ga je Mladen S. tada letvom udario po glavi. U toj borbi Nedo se u jednom trenutku uspio otrgnuti i pobjeći od razbojnika koji je odustao od pljačke. Starac se susjedima obratio za pomoć i oni su ga odvezli u dobojsku bolnicu gdje su mu utvrđene lakše ozljede u vidu lakšeg potresa mozga, a imao je i rane po glavi, licu, bradi i lijevoj podlaktici.

Presudom je Mladen S., inače psihički labilna osoba, zbog lošeg imovinskog stanja, oslobođen plaćanja troškova kaznenog postupka, koji su pali na teret proračuna, odnosno poreznih obveznika. S druge strane, oštećeni Nedo Okolić nadoknadu štete morat će tražiti kroz parnicu u drugom sudskom postupku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije