Mirko Filipović

Cro Cop: Više želim pojas prvaka nego milijun dolara!

'10.03.2012., Arena Zagreb, Zagreb - Borilacki spektakl Cro Cop Final Fight. Mirko Filipovic vs Ray Sefo.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
'Marko Prpic/PIXSELL'
25.01.2013.
u 11:00

POVIJESNA PRILIKA Hrvatski gladijator ima priliku postati prvi borac koji je osvojio pojas prvaka u slobodnoj i stojećoj borbi u najjačim organizacijama.

Pred svojom publikom, vjerojatno pred prepunom zagrebačkom Arenom, Mirko Filipović imat će priliku postići nešto što nitko nikada nije. Pobijedi li na završnom K-1 turniru, bit će prvi čovjek koji je osvojio pojas prvaka u slobodnoj borbi i K-1.

Željni slave i novca

Cro Cop je 2006. bio pobjednik Prideova Grand-prixa, u vrijeme kada je to bila najjača organizacija slobodne borbe u svijetu (tada jača i od UFC-a). Sedam godina poslije, finalist je Grand-prixa u K-1, najpoznatijoj organizaciji u tzv. stand-up borbi. Od aktualnih boraca takvo što ostvariti bi mogao još jedino A. Overeem koji je 2010. bio K-1 pobjednik, a sada puca na UFC-ov naslov.

Pretjerat ćemo kažemo li da je razlika u tim sportovima kao u tenisu i stolnom tenisu, no činjenica je da su razlike toliko velike da nitko od aktualnih K-1 boraca to trenutačno ne bi mogao. Osim Cro Copa i Overeema.

– Borba u parteru i klinču jezivo je teška. Usprkos usponima i padovima, pobjedom bih zaokružio svoju borilačku priču. Duša bi mi bila mirna.

Za takvo što se 38-godišnjem gladijatoru i zvijezde moraju poklopiti jer u tri sata mora pobijediti trojicu.

– Bit će to neka vrsta (ne)moguće misije jer će svi sudionici biti željni slave, a još više novca. Bit će krvavo. Svi će u prosjeku biti desetak godina mlađi od mene. No, ja sam cijeli život profesionalac, treniram 365 dana u godini, osim kada sam na operaciji ili rehabilitaciji, živim spartanski i ne bojim se mlađih izazivača.

S obzirom na to da će pobjednik dobiti milijun dolara, a finalist čak 300.000 USD, očekuju se iznimno žestoke borbe.

Je li i Mirku, koji nema financijskih problema, prva nagrada dodatni motiv?

– Ne doživljavam novac kao motivaciju. Više želim taj pojas nego milijun dolara.

I Drviš će mi biti u kutu

U to ime Mirko će pojačati svoj stožer.

– Osim Kristijana Pejše i Marija Mlinarića, sa mnom će u kutu biti i Stipe Drviš. S njim ću pripremati boksački dio. U planu je da dođe već u nedjelju i da bude sa mnom šest tjedana. Bio je vrhunski boksač, a zbog visine i konstitucije pomoći će mi u nekim specifični situacijama. Naime, neki od potencijalnih protivnika vrlo su visoki. Egipćanin Hesdy Gerges ima dva metra, Surinamac Ismail Londt 196, Amerikanac Jarrell Miller 193 cm, a Australac Ben Edwards 191 cm. Molio sam Stipu da dođe jer ništa ne želim prepustiti slučaju. On će moći bolje od bilo koga procijeniti situaciju i uputiti pravi savjet tijekom borbe.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije