Novo pojačanje Barce

Cruyff: Messi i Neymar neće moći zajedno

Messi, Neymar, Xavi (1)
BigPictures/Pixsell
28.05.2013.
u 09:45

– Tvrdnja da je YouTube-igrač uopće nije loša, to samo znači da je postigao puno lijepih pogodaka i driblinga

Možda nikada neće postati najbolji igrač svijeta kao što tvrdi Pele, no Neymar je u možda i najvažnijem trenutku karijere pokazao da mu je nogomet bitniji od novca. Imao je za svoj novčanik mnogo bolje ponude Real Madrida, Manchester Cityja i Chelseaja, no odabrao je Barcelonu.

Drugi najskuplji transfer

Potpisao je petogodišnji ugovor, a po sezoni će zarađivati sedam milijuna eura. U Cityju i Chelseaju mogao je 10. Za najboljeg mladog igrača današnjice Barcelona je duboko posegla u džep, isplatila je Santosu čak 60 milijuna eura (uz bonuse može narasti do 72), što je drugi najskuplji transfer u klupskoj povijesti. Više je Barca platila samo za Zlatana Ibrahimovića – 69 milijuna eura Interu 2009.

– Da mu je novac bio najbitniji, Neymar ne bi odabrao Barcelonu. Odabrao je sportski projekt i time dokazao da ima velike planove s nama. Imamo i mi s njim, igrač je koji će jako poboljšati naš napad – rekao je trener Barcelone Tito Vilanova.

Real je tako izgubio još jednu bitku s Barcelonom.

– Neymar je odabrao Barcelonu i mi to moramo prihvatiti. Nemamo ništa za dodati – rekao je sportski direktor Real Madrida Miguel Pardeza.

Dio nogometnih zaljubljenika skeptičan je hoće li Neymar i u europskom nogometu moći uspješno driblati kao u Brazilu. Neki su otišli toliko daleko da ga prozivaju "YouTube-nogometašem".

YouTube nogometaš

– Tvrdnja da je YouTube-igrač uopće nije loša, to samo znači da je postigao puno lijepih pogodaka i driblinga – dodao je Vilanova.

Legenda Barcelone Johan Cruyff smatra da kupnja Neymara nije najbolji potez za katalonski klub:

– Neymar i Messi ne mogu igrati u istoj momčadi. Barcelona očito nije ništa naučila iz primjera s Ibrahimovićem.

U obranu svog sunarodnjaka i novog klupskog suigrača stao je Dani Alves.

– Neymar je zvijezda, ali je vrlo skroman i to ne utječe na njega na travnjaku. Poštujem Cruyffa, ali u krivu je jer Neymar će biti veliko pojačanje, i to u paru s Messijem – smatra Alves.

Neymar se od Santosa oprostio u nedjelju, u utakmici protiv Flamenga (0:0). Iako mu je dio navijača zviždao, većina mu je zahvalila, a Neymar je zaplakao kao malo dijete za vrijeme intoniranja brazilske himne.

– Barcelona je ostvarenje mog sna, uvijek sam želio igrati s Messijem, Iniestom i Xavijem – poručio je Neymar, koji je u 256 utakmica za Santos postigao 156 golova.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije