neprofesionalno

Čuljak Šelebaj u Dnevniku: Gosti iz BiH zauzimaju mjesto na plaži

Jelena Perčin
Foto: Mara Bratoš
1/2
24.08.2010.
u 12:27

"Ovime je novinarka s dugogodišnjom karijerom ne samo pokazala diskriminacijski odnos prema bosanskohercegovačkim građanima, nego je prekršila i sve etičke novinarske kodekse".

Urednica i voditeljica HTV-ova trećeg Dnevnika Dijana Čuljak Šelebaj uvrijedila je građane Bosne i Hercegovine u sinoćnjem Dnevniku kada je za njih rekla da "samo zauzimaju mjesto na plaži, a ne plaćaju ništa". Tom izjavom ogorčeni su građani BiH, prenosi Sarajevo-x.com.

– Koliki vam problem, recimo u Omišu i općenito na južnom Jadranu, predstavljaju jednodnevni gosti koji se spuste iz Bosne i Hercegovine, ništa ne troše, ne zauzimaju apartmane, a zapravo zauzimaju mjesto na plaži koje pritom nisu ni platili – pitala je voditeljica Dnevnika omiškog gradonačelnika Ivana Škaričića.

Gradonačelniku Škaričiću očito je bilo neugodno nakon ovog pitanja pa je zbunjeno odgovorio:

– Moje je mišljenje da oni nisu tolika šteta za hrvatski turizam koliko ih neki žele predstaviti. Naime, oni ipak nešto troše i plaćaju parkirališna mjesta tamo gdje se parkiraju… Mislim da hrvatski turizam ima mnogo većih problema, primjerice sa sivom ekonomijom, s ne plaćanjem boravišne pristojbe...

– Ovime je novinarka s dugogodišnjom karijerom ne samo pokazala diskriminacijski odnos prema bosanskohercegovačkim građanima, nego je prekršila i sve etičke novinarske kodekse. Postaviti ovakvo pitanje, u kojem novinar jasno izražava svoj stav i pri tome se odnosi diskriminacijski i ima predrasude prema jednom narodu predstavlja kršenje etičkih novinarskih kodeksa – izjavila je za Sarajevo-x.com Borka Rudić, predsjednica Udruženja BH novinari, dodavši da Regulatorna agencija za komunikacije BiH ne može ništa učiniti s obzirom na to da je riječ o mediju iz susjedne zemlje, ali dodala je da "Udruženje BH novinari može uputiti pismo u kojem će skrenuti pažnju na nekorektno ponašanje novinarke Čuljak".

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?