'nije on pop'

Dačić danas stiže na Kosovo prvi put nakon tri godine

ivica dačić
Davor Javorović/PIXSELL
19.10.2013.
u 11:33

Lome se koplja oko toga dolazi li Dačić pozvati Srbe na izbore ili u vjerski posjet manastiru

Srpski premijer Ivica Dačić danas će posjetiti Kosovo, točnije, manastir Gračanica što su mu dopustile kosovske vlasti nakon što je prije tri tjedna odbijen jer je najavio kako dolazi na Kosovo da bi uvjeravao tamošnje Srbe da trebaju izaći na lokalne izbore 3. studenog.

Današnji  posjet Kosovu Dačiću je prvi nakon tri godine.

- To je snažna poruka, da je država bila i jest i da će i u budućnosti biti sa svojim narodom na Kosovu. Cilj je ohrabriti Srbe na što masovniji izlazak na izbore jer će nakon izbora biti formirana Zajednica srpskih općina, ta čvrsta neraskidiva veza između srpskog naroda i Beograda - prokomentirao je Dačićev posjet za državnu televiziju Milovan Drecun, predsjednik skupštinskog Odbora za Kosovo.

Kosovski premijer Hashim Thaci  morao je braniti svog srpskog kolegu pred kosovskom javnošću koje je protiv dozvole Dačiću, pravdajući ga kako će posjetiti manastir Gračanicu pa to nije politički već vjerski posjet. No, Adem Demaci, bivši radikalniji kosovski vođa drži kako Dačić ipak doalzi u političku, a ne vjersku misiju. - On nije pop. U subotu na Kosovu nema nikakvog vjerskog praznika - prokomentirao je Demaci dodajući kako "Vlada Kosova nije mogla zaustaviti posjet premijera Srbije Ivice Dačića jer joj je Europa vezala i ruke i noge".

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije