Dominacija

Damir Beljo ostvario je novu pobjedu u vrlo jakoj promociji

Beljo
26.12.2012.
u 11:03

Boks u Njemačkoj je jako popularan i cijenjen sport, koji tamošnja javnost veoma puno prati

Mostarski boksač Damir Beljo zabilježio je i treću pobjedu u svom trećem profi-nastupu. Ovog je puta u Njemačkoj, odnosno u Koelnu, uspio jednoglasnom sudačkom odlukom pobijediti Nijemca turskih korjena, Koksala Orduhana, boksača koji nosi i nadimak Sifu Ninja.

Uvjerljiva pobjeda


- Sve četiri runde sam bio dominantan, a moj protivnik se nekoliko puta nazazio u nokdaunu. Bio sam odlično pripremljen za ovaj meč i zadovoljan sam s onim što sam ponudio pred onakvom publikom. Zahvalio bih ovim putem mom treneru Damiru Miletiću, boksačima Adrijanu Kneževiću i Emilu Markiću, koji su mi puno pomogli u pripremi, te Ivanu Dijakoviću koji nas je sjajno ugostio u Koelnu i gospodinu Davoru Martinoviću iz Eurohercea. Pobjedu bih posvetio kćeri mog brata, koja je na dan mog meča u imala rođendan, kazao nam je Damir Beljo. Beljo se neće puno odmarati, očekuju ga novi treninzi.

- Provest ću kod kuće božićne i novogodišnje blagdane. U siječnju planiram putovati u Njemačku. Tamo sam valjda ostavio dobar dojam, jer sam pozvan na sparinge kod Aleksejeva. Ljudi iz promocije ECB Boxing bili su zadovoljni kakav sam meč pružio i najavili su mi nastavak suradnje, kaže mostarski boksač.

Inače, asocijacija ECB Boxing jedna je od najjačih u Europi. Na događaju u Koelnu, koji se održao u jednom luksuznom hotelu nazočilo je oko 1000 gledatelja.

Popularnost boksa

- Čuo sam da su najjeftinije karte za ovaj događaj bile od 30 eura, pa do nekoliko stotina eura. Boks je u Njemačkoj veoma popularan i tu se okuplja uglavnom najveći dio kvalitetnih europskih boksača. Konkurencija je velika i sve to je tamo medijski jako dobro popraćeno - dodao je Beljo. Boks je u Mostaru u posljednje vrijeme došao na jednu višu razinu. Najviše zaslužni za to su upravo Beljo i Emil Markić, dva boksača koji su uspješno zakoračili u profi vode.

- Nedavno je u Mostaru organizirana odlična boksačka revija. Sve to može pomoći popularizaciji ovog sporta u našem gradu - zaključio je Beljo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije