Košarka

Dan D za Široki je 17. lipnja, tada će se znati nastupaju li u ABA ligi

Široki
Tomo Milićević
14.06.2013.
u 10:01

Pod sloganom “I ja želim da Široki igra regionalnu ABA ligu” preko Facebooka je počelo sakupljanje “lajkova” kako bi se pomoglo s potporom sportskom ponosu Hercegovine

Uz sigurnu Igokeu, još se ne zna koji će klub iz Bosne i Hercegovine iduće sezone nastupati u regionalnoj ABA ligi. Doprvaku Širokom pripada takvo pravo, ali pod uvjetom da plati pozivnicu koja iznosi 150 tisuća eura. Iz redova Širokog su proteklih dana stizale informacije kako se još ništa ne zna, dok su neki mediji špekulirali kako Široki neće nastupiti u tom natjecanju i da su pojedini igrači zatražili raskid ugovora.

Veliki novac


Novac koji traži tvrtka Sidro je uistinu velik za Širokobriježane, a hoće li ga oni moći uplatiti, znat će se u ponedjeljak 17. lipnja koji je označen kao dan D za budućnost Širokog. - Sve će se znati tog dana kada ćemo imati sastanak kompletne uprave - kratko nam je kazao predsjednik kluba Ante Suton. Što će se dogoditi 17. lipnja, možemo samo pretpostavljati, ali zasigurno agilni ljudi iz uprave kluba s Pecare, bez obzira koliko je situacija teška, neće sjediti skrštenih ruku. Pod sloganom “I ja želim da Široki igra regionalnu ABA ligu”, preko društvene mreže (Facebook) je započelo sakupljanje “lajkova” kako bi se pomoglo s potporom sportskom ponosu Hercegovine da igra regionalnu ligu. Široki je prošle godine nakon što je izborio pravo igranja u Eurokupu, odustao zbog nedostatka financijskih sredstava, premda je bio prvi klub iz Bosne i Hercegovine koji je to na igračkom polju ostvario.

Pomoć države? Teško

Državne institucije, a posebice s više razine, počesto znaju intervenirati i potpomoći pojedinim sportskim kolektivima, no, kada je u pitanju Široki, pomoć s te razine rijetko je stizala. U slučaju da Širokobriježani odustanu, ostaje pravo nekom drugom klubu iz Bosne i Hercegovine da uskoči pod istim uvjetima ali je u to teško vjerovati. I predstavnik Srbije Vojvodina Srbijagas također mora iskeširati iznos koji se traži za sudjelovanje u regionalnoj ligi. Budući da iza sebe imaju jakog sponzora, Srbijagas, iz redova Novosađana ne stižu nikakve informacije o mogućim financijskim problemima oko uplate utvrđenog iznosa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?